Premier League: Σήμερα η κρίσιμη συζήτηση – Κανονικά αναμένεται να ολοκληρωθεί η σεζόν

12:52 19/3/2020 - Πηγή: To10.gr

«Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ μπορούν να ελέγξουν τη μείωση των εσόδων τους από τις χαμένες ημέρες των αγώνων, όμως ο αντίκτυπος, θα είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερος στις κατώτερες κατηγορίες. Γι’ αυτές τις ομάδες, το 20% των οποίων είναι πολύ περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, το να παίζουν με κλειστές πόρτες θα ήταν καταστροφικό…».

Αυτό δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής του ποδοσφαίρου Ρομπ Γουίλσον του πανεπιστημίου Χάλαμ του Σέφιλντ. Και όλα δείχνουν πως τα χρήματα θα είναι αυτά που θα οδηγήσουν ολόκληρη την Αγγλία να μπει και πάλι στα γήπεδα σε λίγο καιρό και να ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν.

Στην

Premier League υπάρχει σήμερα η πιο κρίσιμη τηλεδιάσκεψη εν όψει του μέλλοντος του πρωταθλήματος. Οι 20 ομάδες θα συζητήσουν τι θα κάνουν, με την τάση που θέλει να ολοκληρωθούν όλα τα παιχνίδια κανονικά να είναι εκείνη που επικρατεί. Αυτό θέλουν οι περισσότεροι σύλλογοι και αυτό αναμένεται να αποφασίσουν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και η ίδια η UEFA είναι ξεκάθαρη και θέλει να ολοκληρωθούν οι εγχώριες λίγκες.

«Αυτή η τάση θέλει να ολοκληρωθούν όλα τα παιχνίδια όπως ήταν το αρχικό σχέδιο» ανέφερε πηγή της Premier League στο πρακτορείο Reuters.

Ποιες είναι οι άλλες δύο τάσεις; Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ κάποιες ομάδες δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν πιο γρήγορα στα γήπεδα, ακόμα και αν παίξουν κεκλεισμένων των θυρών και κάποιες άλλες να πάνε σε μια… κουτσουρεμένη σεζόν, χωρίς δηλαδή να παίξουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, κάτι πάντως που δεν μπορεί να γίνει.

Όσο για το αν μπορεί να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη; Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όπως και σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μπει καν στο τραπέζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα