Euroleague και Λίγκες αποφασίζουν για τη συνέχεια της σεζόν

08:30 2/11/2020 - Πηγή: To10.gr

Τα πράγματα δυστυχώς δεν εξελίσσονται καθόλου καλά με την πανδημία σε όλη την Ευρώπη αφού στις περισσότερες χώρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων. Ήδη αρκετές κυβερνήσεις πήραν την απόφαση για νέο lock down και όσον αφορά το μπάσκετ, η ανησυχία για το πώς θα συνεχιστεί η σεζόν με τα νέα αυτά δεδομένα, είναι πολύ μεγάλη.

Έτσι η Euroleague συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τις εθνικές Λίγκες με αντικείμενο της συζήτησης τη

νέα κατάσταση που διαμορφώνεται και πάλι, η οποία απειλεί το μπάσκετ με κίνδυνο να μην καταφέρουν να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», η Euroleague θα βάλει στο τραπέζι ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα σπάσει η σεζόν σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο μισό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και Κύπελλα, με τις ομάδες να αποφεύγουν τις μεγάλες μετακινήσεις ανά την Ευρώπη στην περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού με όσους κινδύνους και δυσκολίες περιλαμβάνει αυτό και η δεύτερη. Στο δεύτερο μισό, με την ελπίδα ότι θα έχει μπει σε φάση ύφεσης ο κορωνοϊός ή ότι θα έχει βγει εμβόλιο, να διεξαχθούν οι διεθνείς διοργανώσεις, ακόμη και με τη μορφή «φούσκας» όπως το ΝΒΑ.

Ακόμη βέβαια δεν είναι γνωστό το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η ιδέα καθώς η Ένωση Λιγκών είναι σε κόντρα με την Euroleague και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα δεχτεί να «στριμώξει» τη σεζόν στο πρώτο μισό ενώ από την άλλη υπάρχει και η FIBA (που δεν έχει προσκληθεί στην τηλεδιάσκεψη), η οποία έχει τις δικές της διοργανώσεις, με κυριότερες το Basketball Champions League και τα «παράθυρα».

Ασφαλώς ένα σενάριο να «σπάσει» η σεζόν και να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις στο πρώτο μισό της περιόδου θα… βόλευε κάποια κλαμπ που δεν έχουν οικονομική άνεση και θα γλίτωναν αρκετά μηνιάτικα στα συμβόλαια των παικτών τους, αλλά στις ισχυρές λίγκες ίσως αυτά να αποτελούν τη μειοψηφία.

Υπάρχει και η ιδιαίτερη περίπτωση του Ολυμπιακού που δεν αγωνίζεται στην Basket League και σε περίπτωση εφαρμογής του παραπάνω σεναρίου, θα είναι σε αγωνιστική απραξία για μήνες. Αυτό που είναι προφανές πάντως, είναι πως μοιάζει απίθανο να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν ομαλά οι Euroleague και Eurocup με τα format που ισχύουν τώρα.

Οι Λίγκες που θα εκπροσωπηθούν στην τηλεδιάσκεψη είναι των Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, Ισραήλ, Λιθουανίας, Βελγίου, η VTB League, η Αδριατική και η ελληνική, για την οποία αναμένεται να συμμετέχει ο Σταύρος Δουβής. Ο τελευταίος είναι αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αλλά και της ΑΕΚ, η οποία ανήκει στις τάξεις του BCL της FIBA.

Keywords
Τυχαία Θέματα