0-3 ο ΠΑΟΚ στο… προπονητικό

Πως το είχε δηλώσει προ ημερών ο Φώτης Κωστούλας; Ευχόταν να εμφανιστεί ο Ιβάν Σαββίδης και να αγοράσει το προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού; Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν ταξίδεψε στο Αγρίνιο, αλλά η ομάδα του νίκησε 3-0 σαν σε… προπονητικό. Όχι το Emileon, αλλά… διπλό.

Όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι, διαπίστωσε ότι ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα και δεν συνάντησε σοβαρή αντίσταση. Σαφώς, υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, αλλά ο Παναιτωλικός δεν το πάλεψε, δεν αντέδρασε και

υποδέχτηκε μοιρολατρικά τη μοίρα του. Αυτό ήταν και το πιο άσχημο απ’ όλα…

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μόλις στο 7’, όταν ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κνετ επιχείρησε να επέμβει προ του Σβιντέρσκι, όμως… έστρωσε τη μπάλα στον Πέλκα ο οποίος με πλασέ σκόραρε. Το γκολ… έσβησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ουδέποτε κατάφεραν να αντιδράσουν.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή της μπάλας χωρίς πίεση, έλεγχαν το ρυθμό και το 0-2 στο… προπονητικό ήταν θέμα χρόνου. Τελικά, το πέτυχε ο Λημνιός στο 66’ με κοντινό πλασέ, μετά από ενέργεια του Άκπομ από δεξιά, ο οποίος ξέφυγε από τη… στενή επιτήρηση των αμυντικών και έκανε την πάσα.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο προηγούμενος δημιουργός… Στο 69’ ο Μίσιτς πέρασε την κάθετη πάσα, ο Άκπομ έφυγε στο τετ-α-τετ και σκόραρε με πλασέ. Το ματς που είχε… τελειώσει από το 7’, τέλειωσε και τυπικά και μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε κάτι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο (26’ λ.τ. Λιάβας), Ταχάρ, Σιένστεντ (59’ Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Φυτόπουλος (46’ Μπαΐροβιτς), Μιμίτο, Ντίας.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (78’ Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας (62’ Καντουρί), Σφιντέρσκι (62’ Άκπομ).

Το δεκάρι: Ο Δημήτρης Πέλκας αξιοποίησε την ευκαιρία του στο Αγρίνιο και είχε εξαιρετική απόδοση. Σκόραρε, δημιούργησε, κράτησε μπάλα και ήταν ο «κινητήριος μοχλός» του ΠΑΟΚ στο «διπλό» επί του Παναιτωλικού.

Που κρίθηκε: Στο γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ στο 7’. Εξ’ ορισμού, ο φετινός Παναιτωλικός δεν έχει μεγάλες δυνατότητες. Έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, οπότε η δύσκολη αποστολή του μετατράπηκε σε… βουνό.

Από τον… πάγκο: Ο Τσούμπα Άκπομ μπήκε φουριόζος και «κλείδωσε» τη νίκη του ΠΑΟΚ. Δημιούργησε το 0-2 από τον Λημνιό και πέτυχε το 0-3 με πλασέ.

Γιατί κόουτς; Οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν έχουν ψυχολογία και καταρρέουν με τα παραμικρό. Σαφώς, αυτό αποτελεί πρωτίστως ευθύνη του προπονητή και ο Μάκης Χάβος μοιάζει ανήμπορος να το αλλάξει…

Keywords
Τυχαία Θέματα