«Υπέταξε» την ΑΕΚ με τρίποντη ραψωδία το Περιστέρι – Αγωνία για Κουζμίνσκας!

Σε μία σπουδαία νίκη έφτασε το Περιστέρι κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 89-78 έστο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Το παιχνίδι είχε τα χαρακτηριστικά ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους πάνω-κάτω τη φετινή σεζόν, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στο 6-5 και την Ένωση

να υποχωρεί στο 5-6.

Μάλιστα, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αποχώρησε από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, καθώς βρέθηκε στο παρκέ ύστερα από φάουλ του Λεωνίδα Κασελάκη έχοντας «προσγειωθεί» άτσαλα με το αριστερό του χέρι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, βρήκε τα μακρινά σουτ (15/35 τρίποντα) και εκμεταλλεύτηκε τα 17 λάθη των «κιτρινόμαυρων».

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, οποίος πέτυχε 23 πόντους (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5/5 βολές), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε κάτι λιγότερο από 25 αγωνιστικά λεπτά.

Για την ΑΕΚ, που τελείωσε το ματς με 17 λάθη, ο Καμπεγκέλε πέτυχε double double με 14 πόντους και 10 rebound, ενώ ο Ραντλ πρόσθεσε 13 πόντους και 6 «σκουπίδια».

Πλέον η ομάδα του Ζοάν Πλάθα γνωρίζει σίγουρα πως στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος θα αντιμετωπίσει είτε τον Παναθηναϊκό είτε τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 41-35, 68-57, 89-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα