Ξεμπρόστιασμα για Οικονόμου κα ΣΚΑΪ – Η απόδειξη πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν σε κατάδυση με τον Κουστώ

13:54 5/9/2021 - Πηγή: Sportime

Μίκης Θεοδωράκης: Καλύτερα να… μασάς παρά να μιλάς. Το γνωμικό ταιριάζει απόλυτα στον ΣΚΑΪ και την απίστευτη ασέβεια που έδειξαν στη μνήμη που του σπουδαίου συνθέτη οι δημοσιογράφοι Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Αναστασοπούλου.

Οι τρεις τους αμφισβήτησαν το γεγονός ότι ο Θεοδωράκης όχι μόνο ήταν φίλος τους κορυφαίου Γάλλου Ωκεανολόγου, αλλά είχε βρεθεί και στο θρυλικό σκάφος του «Καλυψώ», συμμετέχοντας σε κατάδυση.

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε αυτό», είπε προκλητικά ο Οικονόμου καταλήγοντας

στο συμπέρασμα ότι υπήρχε αρκετός μύθος σ’ αυτά που έλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Επειδή όμως υπάρχει η φράση «Verba volant, scripta manent» που στα ελληνικά σημαίνει «Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», τα λόγια που ειπώθηκαν ασεβώς στον «αέρα» του ΣΚΑΪ «πετούν» ενώ η ιστορία που είχε αναφέρει ο Μίκης ήταν όντως αληθινή.

Το ταξίδι όπου όντως καταδύθηκε ο Μίκης υπάρχει σε άρθρο στα αγγλικά τίτλο: «1975-6 Cousteau expeditions in Greece», που σημαίνει «1975-76 η εξόρμηση του Κουστώ στην Ελλάδα»

ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται η φράση: «Greek music composer Mikis Theodorakis also took a dive with the submersible», δηλαδή «ο Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συμμετείχε επίσης σε κατάδυση με το υποβρύχιο».

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα