Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 4-6: Με… αίμα πήρε το 20ό! (vid)

Έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών, παρακολουθήσαμε στο Καρπενήσι, όπου ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον 20ό τίτλο του, κάνοντας την ανατροπή επί της Βουλιαγμένης με 6-4!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: Κώστας Ευθυμιάδης

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το τέλος, είχε πολύ ξύλο (σε αθλητικά

πλαίσια), αποβολές, διαμαρτυρίες και δύο εντυπωσιακές άμυνες, με πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες (Πάβιτς, Χρύσανθος).

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά στο πρώτο οκτάλεπτο, με τους Καλογερόπουλο και Μπάσιτς να πιάνουν στον ύπνο τον Ολυμπιακό και να δίνουν προβάδισμα 2-0 στην Βουλιαγμένη. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι άμυνες έπαιξαν τον ρόλο τους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τραγικοί στον παίκτη παραπάνω (1/8 ως το τέλος του τρίτου οκταλέπτου), έκαναν βιαστικές επιθέσεις και το παιχνίδι είχε αρκετό… ξύλο κάτω από το νερό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλές αποβολές.

Ακόμη και στον πάγκο υπήρχαν πολλά νεύρα, με τους δύο προπονητές να δέχονται από μία κίτρινη κάρτα και τον βοηθός της Βουλιαγμένης (Κασδαγλής) να αποβάλλεται. Αποβολή είχαμε και στη συνέχεια για διαμαρτυρία για την Βουλιαγμένη (Κουρουβάνης).

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με 4-3, χάρη σε γκολ του Γενηδουνιά, αλλά ο Γκιουβέτσης ισοφάρισε αμέσως σε 4-4 στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Τη λύση και την… 20η κούπα, έδωσε ο Γούνας με γκολ στον παίκτη παραπάνω και από το σημείο του πέναλτι, σε ένα από τα δυσκολότερα τεστ που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, εδώ και πολύ καιρό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Σταμέλος, Γκιουβέτσης 1, Τσαταλιός, Γουβής, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρουβάνης, Χριστοφορίδης, Δήμου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ., Κάκαρης.

MVP o Γούνας

Ο Αλέξανδρος Γούνας με τα έξι γκολ στο τουρνουά και τα τελευταία δύο κρίσιμα στον τελικό με την Βουλιαγμένη, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και MVP του φάιναλ-4. Ήταν αυτός που ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό επιθετικά, εκεί που τον χρειάστηκε και δικαιολογημένα πήρε το βραβείο. Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Γιόσιπ Πάβιτς, αν και τον συναγωνίστηκε ο Χρύσανθος με μια εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του κυπέλλου.

http://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2019/01/video-1547904422.mp4

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός LIVE

The post Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 4-6: Με… αίμα πήρε το 20ό! (vid) appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα