Βατόπουλος: Πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό

11:32 3/8/2021 - Πηγή: Sportime

O καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας και πότε θα τελειώσει.

O καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, θέμα συζήτησης ήταν η πορεία που έχει ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Αρχικά σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό, το σενάριο

το ερχόμενο καλοκαίρι, δηλαδή του 2022, ο ιός να μας εγκαταλείψει. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη.

Αν το επόμενο κύμα είναι πιο σοβαρό, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Αν όμως είναι λιγότερο, με μειωμένα κρούσματα και θύματα, τότε αυτό θα σημαίνει πως θα βαδίζουμε προς το τέλος του.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να γίνει τρίτη δόση από το εμβόλιο σχολίασε: «Θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. Το Παγκόσμιο δίλημμα είναι αν θα γίνει τρίτη δόση στην Ευρώπη ή πρώτη στην Αφρική.

Ακόμη τόνισε πως: «Tο CDC έβγαλε ένα εσωτερικό έγγραφο που μάλλον διέρρευσε. Στο οποίο γίνεται γνωστό πως υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα, το οποίο όμως και γνωρίζαμε.

Όμως πλέον μιλάει και για την δυνατότητα που υπάρχει, να μεταδοθεί ο ιός και από τους εμβολιασμένους. Το οποίο αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, γι’ αυτό οι Αμερικανοί συζητάνε αν θα πρέπει και οι εμβολιασμένοι να φορούν μάσκα».

Τέλος επισήμανε πως αν υπάρχουν αρκετοί ανεμβολίαστοι, ίσως χρειαστεί οι εμβολιασμένοι να φοράνε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Η μετάλλαξη Δ κολλάει τόσο εύκολα σαν την ανεμοβλογιά, σύμφωνα με τους Αμερικάνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται και με τα χρήματα – Τι πρέπει να ξέρουμε

Βόμβα από Λινού: «Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ ο Γουόρχολμ στα 400μ. εμπόδια!

Γιώργος Διπλοΐδης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα