Βαρέλα: Ποιος να το φανταζόταν το 2016…

Το καλοκαίρι του 2016 ο ΠΑΟΚ έψαχνε στόπερ αφού οι έως τότε βασικοί, Μιγκέλ Βίτορ και Γιώργος Τζαβέλλας αποχώρησαν από την ομάδα. Στη λίστα από την αρχή υπήρχε το όνομα του Φερνάντο Βαρέλα όμως η μεταγραφή του μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν.

Ο πρόεδρος της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι ζητούσε δύο εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κρίθηκε υπερβολικό από τους ανθρώπους του Δικεφάλου. Το διάστημα, που οι διαπραγματεύσεις για τον Βαρέλα

είχαν «παγώσει» οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν τον Χοσέ Ανχελ Κρέσπο χωρίς όμως ο Ισπανός να θεωρούνταν ο παίκτης ηγέτης, που έψαχνε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες μετά, ο Μακ πωλήθηκε έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Ζενίτ και τότε ο Ιβάν Σαββίδης «άναψε το πράσινο φως» ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Μπεκάλι, που είχαν πέσει στο 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Κάπως έτσι ο Φερνάντο Λόπεζ Ντο Σάντος Βαρέλα φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα περίπου τρία χρόνια πριν και ποιος μπορούσε να φανταστεί τότε τι θα ακολουθούσε…

Η πορεία και οι τίτλοι

Στην αρχή, ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός έψαχνε τα πατήματά του στην Τούμπα. Το πρώτο εξάμηνο της αγωνιστικής του παρουσίας δεν ήταν ο παίκτης, που είδαμε τη φετινή σεζόν να οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο νταμπλ.

Σταδιακά, όμως, προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας και ανέβασε την απόδοσή του με αποκορύφωμα τον τελικό κυπέλλου στο Βόλο, όπου ανέλαβε το δύσκολο έργο να σταματήσει τον Σέρχιο Αραούχο και τα κατάφερε περίφημα…

Η εμφάνισή του αυτή ήταν μόνο μία μικρή… γεύση από το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Τη δεύτερη σεζόν του στον ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα εξελίχθηκε σε ηγέτης της «ασπρόμαυρης» άμυνας στο πλευρό του Ανχελ Κρέσπο. Οι δυο τους δημιούργησαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο, το οποίο βάσει αριθμών και τίτλων είναι το κορυφαίο, που διέθετε ποτέ ο Δικέφαλος.

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει συμπληρώσει 119 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας πέντε γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ στην τριετία, που βρίσκεται στην Τούμπα. Φυσικά, ήταν «παρών» και ένας εκ των βασικότερων συντελεστών στην κατάκτηση του ενός πρωταθλήματος και των τριών κυπέλλων για την ομάδα του από τη σεζόν 2016-2017 μέχρι σήμερα.

Έγινε απαραίτητος

Μετά την τριετία αυτή ο Αφρικανός στόπερ έγινε απαραίτητος στο σύλλογο και πλέον το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του είναι αυτό, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην Τούμπα. Ο Βαρέλα έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της άμυνας του Δικεφάλου, όντας μάλιστα αλάνθαστος στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων, που έχει παίξει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πρόσφατο και πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του τελικού κυπέλλου, όπου ο 31χρονος παίκτης έβαλε το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και αγωνίστηκε τραυματίας στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Δέθηκαν… οικογενειακώς

Ο Φερνάντο Βαρέλα ζει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Το «δέσιμο» της οικογένειας με την ομάδα αλλά και την πόλη είναι δεδομένο με την Αντρέια Βαρέλα να έχει εξελιχθεί σε… φανατική ΠΑΟΚτσού.

Οι τρεις γιοι του Αφρικανού στόπερ έχουν αγαπήσει τον ΠΑΟΚ, πηγαίνουν στο γήπεδο φωνάζουν συνθήματα στα ελληνικά και δείχνουν σε κάθε ευκαιρία το πόσο απολαμβάνουν τη ζωή στην Ελλάδα…

Το καθοριστικό ραντεβού

Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στη Θεσσαλονίκη και το καθοριστικό ραντεβού, που θα κρίνει το μέλλον του είναι προ των πυλών.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, η οποία θα είναι κομβική για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Δικεφάλου το ερχόμενο καλοκαίρι.

The post Βαρέλα: Ποιος να το φανταζόταν το 2016… appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα