Τζόρνταν: Έσπασε τα κοντέρ σε δημοπρασία φανέλα του «Air»!

Η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από την συμμετοχή του με την 1η μυθική Dream Team των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, αγοράστηκε 216.000 δολάρια από άγνωστο συλλέκτη σε δημοπρασία.

Η αλήθεια

είναι ότι ο Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί μυθικό πρόσωπο για το ΝΒΑ. Είναι από τα ιερά τοτέμ του αμερικανικού πρωταθλήματος και ο,τιδήποτε έχει σχέση με τον «Air» πουλάει ακόμα σαν τρελό. Ειδικά τώρα που ο θρυλικός «MJ» είναι ξανά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με το επικό ντοκιμαντέρ «Last Dance», το όνομά του… σπάει και πάλι τα κοντέρ.

Να το πρόσφατο τρανταχτό παράδειγμα.

Η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από την συμμετοχή του με την 1η μυθική Dream Team των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης αγοράστηκε 216.000 δολάρια από άγνωστο συλλέκτη σε δημοπρασία!

Την δημοπρασία έκανε ο οίκος του Robert Edward, που έχει ειδίκευση σε αθλητικά συλλεκτικά είδη. Η φανέλα βγήκε στην δημοπρασία στις 7 Απριλίου με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή (19/4) και συνέπεσε με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του ESPN για τον Τζορνταν, «The Last Dance».

H φανέλα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τελικά την απέκτησε συλλέκτης, που το όνομά του δεν ανακοινώθηκε έναντι 216.000 δολαρίων!

Η φανέλα ήταν φυσικά υπογεγραμμένη από τον «MJ», ο οποίος είχε γράψει επίσης «Με τις καλύτερες ευχές μου – Μάικλ Τζορνταν».

Μάικλ Τζόρνταν- Τα ρεκόρ

Τα αντικείμενα που έχουν σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν σπάνε γενικά ταμεία σε δημοπρασίες. Στις 14/2/2002 μια ασπάνια κάρτα με τους Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρόν Τζέιμς και μια σειρά φανέλες από τους δυο παίκτες είχαν πουληθεί 900.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου «Goldin Auctions».

Στις 11 Ιουνίου 2017 τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν με την Dream Team στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στην Ισπανία είχαν πωληθεί 190.373 δολάρια σε άλλη δημοπρασία.

Τα κοντέρ είχε σπάσει και ένα αυτόγραφο του Μάικλ Τζόρνταν και του αείμνηστου βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζόρνταν  από το μουσικό βίντεο της ταινίας «Jam», που είχε πωληθεί 294.000 δολάρια!

The post Τζόρνταν: Έσπασε τα κοντέρ σε δημοπρασία φανέλα του «Air»! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα