Τσιτσιπάς: «Θέλω να φτάσω μέχρι το τέλος, τον τίτλο!»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζει το όνειρό του, ο 20άχρονος πρωταθλητής στην πιο λαμπρή μέχρι τώρα στιγμή της καριέρας του, υπέταξε τον Ρότζερ Φέντερερ 3-1 σετ, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς με αυτή την επιτυχία του βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου τένις, όμως ο ίδιος απλά χαίρεται τη στιγμή. Και όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, φανερώνουν τον τρόπο σκέψης του.

Αναλυτικά

οι δηλώσεις του

Για τον Φέντερερ: «Παρακολουθούσα πάντα παιχνίδια του, όπως και του Ναδάλ και του Τζόκοβιτς και αυτό με βελτίωσε. Είχα δει παιχνίδι παίκτη που έπαιξε στο παρελθόν ο Ρότζερ και τον είχε κερδίσει στο US Open. Kαι το ματς αυτό είχε ομοιότητες με εκείνο.

Πριν από δύο χρόνια είχα κάνει δύο προπονήσεις μαζί με τον Φέντερερ και έμαθα πολλά από αυτόν σε εκείνο το διάστημα. Έμαθα πόσο σκληρά δουλεύει σε πολλούς τομείς».

Για το παιχνίδι: «Σέρβιρα καλά, μερικές φορές δεν σέρβιρα καν πρώτο σερβίς… Αλλά ήμουν επιθετικός, έμεινα συγκεντρωμένος και τον πίεσα αρκετά. Θα μπορούσα να σπάσω σε κάθε στιγμή, αλλά το ήθελα πολύ και το έδειξα στο κορτ. Θα ήταν διαφορετικό ματς αν δεν έχανα την ψυχραιμία μου».

Για τα συναισθήματά του: «Είναι μια απέραντη στιγμή ευτυχίας για μένα. Είναι η αρχή για κάτι πολύ σπουδαίο για μένα. Νιώθω να βγαίνει ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτό το παιχνίδι! Το ίνδαλμά μου, έγινε αντίπαλός μου σήμερα.

Για το αν όντως υπάρχει… αλλαγή φρουράς: «Σίγουρα είναι μια καλή νίκη για μένα γιατί όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρότζερ. Πρέπει να μείνω ταπεινός όμως και να συνεχίσω την δουλειά. Είναι το πρώτο βήμα μου για κάτι σπουδαίο στο μέλλον. Είμαι ενθουσιασμένος προς το παρόν που είμαι στα προημιτελικά».

Για τον Μπαουτίστα: «Το βλέπω όπως είδα το ματς με τον Φέντερερ. Αν κρατήσω το ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης και έχω υπομονή, πιστεύω ότι θα τα πάω καλά. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος όμως στον στόχο μου.

Θα παλέψω σκληρά δίχως αμφιβολία. Θέλω να πάω ως το τέλος. Γι’ αυτό παίζω. Για τον τίτλο! Νιώθω καλά και θέλω πολύ να προχωρήσω ως το τέλος».

Για τον χαμό έξω από το κορτ: «Μου είπαν ότι γινόταν ένας χαμός απ’ έξω. Δεν τους άκουγα, αλλά εκτιμώ ειλικρινά την βοήθειά τους».

Για το πώς προετοιμάστηκε για το παιχνίδι: «Πάντα έχω ένα πλάνο για κάθε ματς. Έχω καταλήξει από πριν για το πώς θα κινηθώ στο ματς. Παίζοντας με τέτοιους παίκτες, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, αλλιώς δεν έχεις τύχη».

Australian open: Τα highlights από τον θρίαμβο του Τσιτσιπά (vid)

Australian Open: Χαμός από τους Έλληνες στο Melbourne Park! (vids)

The post Τσιτσιπάς: «Θέλω να φτάσω μέχρι το τέλος, τον τίτλο!» appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα