Τσιτσιπάς από «ατσάλι»: Για πρώτη φορά στους «8» του Roland Garros!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-0 σετ 6-3, 7-6 (9), 6-2 τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Roland Garros.

Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση, ήταν καταιγιστικός και όταν η μπάλα

«έκαιγε» στο δεύτερο σετ ήταν απόλυτα ψύχραιμος, καταφέρνοντας τελικά να «καθαρίσει» το ματς κόντρα στον Βούλγαρο, ο οποίος μέχρι το σημερινό ματς δεν είχε χάσει σετ στο τουρνουά.

Πρόκειται για μία ιστορική μέρα για τον «Στεφ», ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά του παρισινού Grand Slam.

Το ματς ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά φουριόζο να κάνει αμέσως το break και να προηγείται με 3-0. Το πρώτο σετ δεν ξέφυγε ποτέ από τον έλεγχό του και το κατέκτησε άνετα με 6-3.

Στο δεύτερο σετ έγινε μία τρομερή μάχη, η οποία κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο 22χρονος Έλληνας δεν «λύγισε» στην πίεση του Ντιμιτρόφ, που έπαιζε τα ρέστα του και τελικά έκανε το 2-0. Κάπου εκεί ουσιαστικά ο Βούλγαρος παρέδωσε… πνεύμα αφού το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία με τον Τσιτσιπά να το κερδίζει εύκολα με 6-2 και να σφραγίζει τη μεγάλη πρόκρισή του.

Το άρθρο Τσιτσιπάς από «ατσάλι»: Για πρώτη φορά στους «8» του Roland Garros! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα