Τουρκία: ΣΟΚ των Τούρκων από τους ελληνικούς Spike που πήρε η Αθήνα από το Ισραήλ – Βλεπουν στη Γάζα τι μπορούν να κάνουν

Τουρκία: ΣΟΚ των Τούρκων από τους ελληνικούς Spike που πήρε η Αθήνα από το Ισραήλ με τον σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απόστρατο της τουρκικής Αεροπορίας, Ερντογάν Καρακούς να τονίζει πως αποτελούν απειλή και πρέπει να συζητηθεί το θέμα στην τουρκική Βουλή.

Η Ελλάδα

συμφώνησε με το Ισραήλ στην αγορά των ισραηλινών Spike NLOS από την Αθήνα.

Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη αγορά δεν πέρασε απαρατήρητη από την Τουρκία, με τους Τούρκους να έχουν την δυνατότητα να δουν τις δυνατότητες των Spike στις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να αναπτύξει τους πυραύλους Spike που αγόρασε από το Ισραήλ στα τουρκικά σύνορα», αναφέρει το τουρκικό 10haber.net.

Τουρκία: ΣΟΚ των Τούρκων από τους ελληνικούς Spike που πήρε η Αθήνα από το Ισραήλ

Mάλιστα, όπως τονίζεται «είναι άγνωστο αν αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας που έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα».

Σύμφωνα με τον Τούρκο απόστρατο υποστράτηγο Ερντογάν Καρακούς και από τους συμβούλους του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «αυτοί οι αμυντικοί πύραυλοι αποτελούν απειλή για την Τουρκία».

Ο Καρακούς τονίζει πως «ο κύριος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα έκανε αυτή την αγορά είναι επειδή αρχίσαμε να παράγουμε δικά μας αμυντικά συστήματα».

Υπογραμμίζει μάλιστα ο Τούρκος απόστρατος πως το τουρκικό «Κοινοβούλιο θα πρέπει να δει αυτές τις εξελίξεις και να κάνει την αξιολόγησή του ανάλογα».

Israeli Army special forces firing on Hamas posts in the Gaza Strip using Spike NLOS ATGM systems. pic.twitter.com/NuqvARJqdw

— Clash Report (@clashreport) October 8, 2023

Διαβάστε επίσης:

Mπήκε στην τουαλέτα του σπιτιού της και είδε αυτό στο χαρτί του μπάνιου – Έπαθε σοκ

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα