Τουρκία: Οι ΗΠΑ χτυπούν αλύπητα τον Ερνογάν – Νέα χαστούκια στον Σουλτάνο

Τουρκία: Οι ΗΠΑ χτυπούν αλύπητα τον Ερνογάν με νέο χαστούκι στον Σουλτάνο, εκτός από το σκάνδαλο της Ηalkbank που διαλύει την τουρκική οικονομία με πρόστιμο δεκάδων δισ. δολαρίων για διευκόλυνση του Ιράν.

Ετσι, σύμφωνα με το Open, ξεκίνησε νέα έρευνα αναφορικά με τον ξυλοδαρμό διαδηλωτών από την φρουρά του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ,

κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον το 2017.

Το Στέιτ Ντιπάρπμεντ και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλαν 18 σελίδες σε ενημερωτικό σημείωμα στην Ουάσιγκτον, ζητώντας να επικυρώσει την απόφαση με την οποία οι σωματοφύλακες του Ερντογάν θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι εμπρός σε αμερικανικό δικαστήριο για έκτρωπα και τις σκηνές βίας έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Έντεκα άτομα τότε είχαν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικανός αστυνομικός, ενώ είχαν γίνει και δύο συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αυτός έμπαινε στην κατοικία του Τούρκου πρέσβη, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι κυρώσεις στην Σαουδική Αραβία και οι απαγορεύσεις στις βίζες 76 ατόμων του περιβάλλοντος του πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν, ο οποίος όμως παραμένει στο απυρόβλητο, έδειξαν εδώ και μέρες το μέλλον της Τουρκίας.

Ήταν η απάντηση των ΗΠΑ στις αποκαλύψεις για τη δολοφονία Κασόγκι το 2018.

Τι έδειξαν όμως οι ΗΠΑ με την συγκεκριμένη στρατηγική στο θέμα των κυρώσεων προς άτομα του περιβάλλοντος του πρίγκιπα Σαλμάν;

Οι ΗΠΑ έδειξαν πως δεν είναι διατεθημένες να βάλουν νερό στο κρασί τους στο θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και όπου παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κάδρο μπαίνει «αναγκαστικά» και η Τουρκία.

Έτσι η Ουάσιγκτον, με τις light κυρώσεις προς την Σαουδική Αραβία, έδειξε στην Τουρκία πως η φαρέτρα των αμερικανικών κυρώσεων δεν έχει στερέψει.

Η Ουάσιγκτον φωτογράφιζε με τις κυρώσεις αυτές την Άγκυρα, έγραφε το sportime.gr ήδη από τις 9 Μαρτίου, στην οποία Τουρκία γνωστοποίησε την διάθεσή της να συνεχίσει το γαϊτανάκι κυρώσεων προς τις χώρες που δημιουργούν προβλήματα.

Δεν θα μπορούσε η Αμερική να επιβάλει στην παρούσα φάση νέες κυρώσεις στην Τουρκία, όμως η κίνησή της να… τραβήξει (σ.σ. ελαφρώς) το αυτί της Σαουδικής Αραβίας υποδηλώνει πως η Ουάσιγκτον συνεχίζει να έχει την διάθεση να τραβήξει και το αυτί της Τουρκίας (σ.σ. ίσως πιο δυνατά αυτή τη φορά), όποτε αυτή περνά τα εσκαμμένα. Μάλιστα υπό αυτή τη μορφή, οι κυρώσεις θα είναι πιο ευκολόπεπτες.

Την ίδια ώρα, το τμήμα εσωτερικων υποθέσεων του Πενταγώνου ολοκλήρωσε την έρευνά του για τον πρώτο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Μαικ Φλιν.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάικ Φλιν δέχτηκε χρήματα από την Ρωσία και την Τουρκία, λίγο πριν ενταχθεί στο προσωπικό του Λευκού Οίκου.

Η αποδοχή του ποσού αυτού από τον πρώην διοικητή της μυστικής υπηρεσίας του αμερικανικού στρατού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία σημαντική παραβίαση των όρων περί νόμιμων αποζημιώσεων, όπως προβλέπονται από την αμερικανική νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Meteor: Στο γκρουπ των ελαχίστων χωρών που έχουν τους πυραύλους η Ελλάδα

Τουρκία: Δίνει στο πιάτο τους S-400 στην Αμερική για να πάρει συγχωροχάρτι

Τουρκία: Οι ΗΠΑ χτυπούν αλύπητα τον Ερνογάν – Νέα χαστούκια στον Σουλτάνο

Το άρθρο Τουρκία: Οι ΗΠΑ χτυπούν αλύπητα τον Ερνογάν – Νέα χαστούκια στον Σουλτάνο εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα