Το ποσό που χρειάζεται ο Άρης και η πρόθεση αποχώρησης του Γουλιέλμου

Κάτι λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Άρης, μέσω της οποίας η νέα διοίκηση (ορισμένη από το Πρωτοδικείο) άνοιξε τα «χαρτιά» της στον κόσμο της ομάδας.

Από αυτή προέκυψαν αρκετές ειδήσεις. Η πρώτη αφορά ότι ο Άρης

χρειάζεται ένα ποσό γύρω στις 100.000 ευρώ ως το τέλος του έτους και ακόμη 300.00 έως το φινάλε της σεζόν. Επίσης έγινε γνωστό ότι τα συνολικά χρέη της εταιρείας κυμαίνονται από τα τέσσερα έως τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Άρης: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Μόρις

Ακόμη έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Γουλιέλμος αδυνατεί να συνεισφέρει οικονομικά έστω και στο ελάχιστο, Το αποκάλυψε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Επαφή υπάρχει με τον κ. Γουλιέλμο, αλλά άλλο η επαφή και άλλο η βοήθεια. Μας είπε ότι ότι ήταν να προσφέρει το προσέφερε…».

Τουλάχιστον έγινε γνωστή η δέσμευση του Γουλιέλμου να παραχωρήσει τις μετοχές σε περίπτωση που βρεθεί υποψήφιος αγοραστής. Μου είπε ο κ. Γουλιέλμος ότι όποιος υποψήφιος αγοραστής παρουσιαστεί είναι πρόθυμος να τις παραχωρήσει έναντι ενός ευρώ, τόνισε ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε οτι υπάρχει διάθεση μεταγραφικής ενίσχυσης του ρόστερ, η οποία θα γίνει κατόπιν εισηγήσεων του προπονητή Σάββα Καμπερίδη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου ήταν εκείνος που πήρε πρώτος τον λόγο: «Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Άρης περνάει μία βαθιά και μακρά κρίση. Είναι συσσωρευμένα λάθη του παρελθόντος. Είμαστε σε σημείο μηδέν και μία ομάδα Αρειανών ανέλαβε να παραδώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου. Δουλειά 24 ώρες το 24ωρο για τον ΑΡΗ που ονειρευόμαστε όλοι. Καλοσωρίζω τα νέα μέλη και όλοι μαζί ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα δουλέψουμε για το καλό του Άρη»/.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης: «Μέχρι το τέλος του 2019 χρειάζονται 100 χιλιάδες ευρώ. Εχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κάποια χρήματα. Εχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 20 χιλιάδες. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα πρέπει να μαζέψουμε άλλες 300 χιλιάδες ευρώ”, ενώ για την κατάπτωση της εγγυητικής: “Εχουμε ξεκινήσει ήδη ενέργειες. Περιμένουν μία πρόταση από εμάς, η οποία όμως προϋποθέτει χρήματα και προκαταβολές. Η εγγυητική έχει καταπέσει και προσπαθούμε τελευταία στιγμή να την σώσουμε».

Αρχικά ο κ. Αρβανίτης είπε: «Είμαστε εδώ για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα δεκάδες προβλήματα της ΚΑΕ. Ο λόγος της συνέντευξης είναι για να γίνει ένα κάλεσμα εν όψει Λαυρίου. Είναι ο πρώτος από τους 15 μονούς τελικούς της ΚΑΕ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της αιώνιας ιστορίας του. Είναι μία στιγμή η οποία χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων του Αρη. Του κόσμου και των ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση και έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας.

Το κάλεσμα αυτό γίνεται τώρα. Θα ήθελα όμως ο Αρειανός να το έχει στο μυαλό του πριν από κάθε ματς της ομάδας. Χρειαζόμαστε τον λαό του ΑΡΗ, διότι πάντα αυτός κρατάει την ομάδα όρθια. Το έχει κάνει πολλές φορές και τον παρακαλάμε να το κάνει ακόμη μία. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες αλλά η αγάπη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που πάντα δίνει λύσεις.

Έχουμε ξεκινήσει επαφές. Πιστεύουμε στο εγχείρημα. Είναι λίγο αργά αλλά πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δηλαδή να σωθεί η ομάδα. Είναι λυπηρό αλλά αποτελεί την πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι θα το προλάβουμε και θα το… γυρίσουμε. Κόντρα στο Λαύριο το γήπεδο πρέπει οπωσδήποτε να γεμίσει. Να υπάρχει η ζεστασιά του κόσμου προς την ομάδα. Οι παίκτες και οι προπονητές θα μας σώσουν. Και εμείς θα τους βοηθάμε. Θα παρακαλούσα να προστατεύσουμε την ομάδα. Όποιος έχει το παραμικρό πρόβλημα, ας απευθύνεται σε εμάς και σε κανέναν άλλον. Η διοίκηση είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τα πάντα.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι τα διαρκείας του 2ου γύρου. Είναι μία μεγάλη βοήθεια για τις εκάστοτε διοικήσεις. Είναι πολύ καλές οι τιμές τους, για όλα τα βαλάντια. Κάποιες άλλες κινήσεις που αφορούν την μπουτίκ για τα Χριστούγεννα, οι παραγγελίες έπρεπε να έχουν γίνει πιο πριν. Ας δώσουμε βάση στα διαρκείας.

Ο ορίζοντάς μας είναι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν βλέπουμε παραπέρα. Ο,τιδήποτε άλλο θα κριθεί στις ΓΣ του Ερασιτέχνη. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Επειδή υπάρχει ένα κενό τον Φεβρουάριο, θα δούμε μήπως κάνουμε εκείνη την περίοδο μία γενική συνέλευση».

Μεταξύ τεσσάρων και έξι εκατομμυρίων οριοθετήθηκαν τα χρέη των «κιτρινόμαυρων», με τους ανθρώπους του Άρη να παραδέχονται ότι δεν έχουν πλήρη εικόνα

Συγκεκριμένα, για το ύψος των χρεών της ΚΑΕ, ο κ. Αχιλλέας Ρουσιαμάνης είπε: «Δεν θέλω να κρύψω κάτι. Τα χρέη είναι… δυναμικά. Εξαρτάται που κοιτάς. Μπορεί να είναι από 4 μέχρι και 6 εκατ. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Με τους υφιστάμενους διακανονισμούς; Πολλοί αθλητές έχουν παραιτηθεί από μισθούς και τόκους. Θα πληρωθούν τα συμφωνηθέντα ή θα επανέλθουν οι αρχικοί διακανονισμοί».

Για τα χρέη, ο κ. Αρβανίτης είπε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα και στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο κόσμος θα ενημερωθεί από την ΓΣ του ΑΣ για το ύψος των χρεών. Είναι πολλά πάντως».

Για το άρθρο 99: «Εχει μείνει λίγο πίσω αλλά συντηρείται. Είναι ζωντανό. Εχουμε μία καταβολή στο τέλος του μήνα. Οσον αφορά αθλητές και πιστωτές είμαστε αρκετά πίσω. Για αυτό υπήρξε και κατάπτωση της εγγυητικής».

Εν συνεχεία ο Λευτέρης Αρβαίτης αναφέρθηκε στους επιφανείς παράγοντες του Άρη: «Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν βάλει πολλά χρήματα. Πάντα απευθυνόμασταν στους συγκεκριμένους ανθρώπους. Θεωρώ ότι έχουν κουραστεί οικονομικά. Είναι… στριμωγμένοι από τις δουλειές τους. Σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά με μικρότερα ποσά. Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε είναι κυρίως από καινούργιους Αρειανούς, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν λίγο παραπάνω. Η δύναμη του κόσμου όμως είναι μεγαλύτερη από εκείνην οποιουδήποτε επιφανή Αρειανού. Σεβόμαστε τα χρήματα που έχουν βάλει, αλλά δεν είναι τα ίδια με αυτά του παρελθόντος».

Για τις πηγές εσόδων και το θέμα του γηπέδου: «Η προσπάθεια εξεύρεσης εσόδων είναι μία συνεχής προσπάθεια. Παράλληλα αναμένουμε από τις πωλήσεις των διαρκείας, των εισιτηρίων πόρτας αλλά και κάποιες χορηγίες. Είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε μερικές. Έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι θα κλείσουμε σύντομα κάποια ποσά. Και σιγά-σιγά θα ανοίγουμε την… βεντάλια των ανθρώπων που συζητάμε. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι έστειλαν χρήματα από τις ΗΠΑ.

Οσον αφορά το θέμα του γηπέδου, ως ΑΣ κάναμε τρεις συζητήσεις με την διοίκηση των ΕΑΚ. Πάμε καλά. Ξέρετε βέβαια ότι είναι μία συζήτηση με προτάσεις και αντιπροτάσεις. Για την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αυτό έχει συζητηθεί, είναι πολύ δύσκολο, αλλά το παλεύουμε κι αυτό. Είναι λίγο δύσκολο αλλά το παλεύουμε και στο τέλος θα βρούμε την λύση. Θέλει ένα νομικό πάτημα το οποίο πρέπει να βρούμε. Και θα το βρούμε».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Το ποσό που χρειάζεται ο Άρης και η πρόθεση αποχώρησης του Γουλιέλμου appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα