Το Grand Prix του Κατάρ MotoGP σε αριθμούς

Grand Prix του Κατάρ MotoGP: Ο Bagnaia κλείνει στο ρεκόρ του Stoner, ο Binder γίνεται ο Νοτιοαφρικανός με τα περισσότερα τρόπαια, ανακαλύψτε τις φιγούρες από το MotoGP Qatar GP.

Το Grand Prix του Κατάρ έφτασε στο τέλος του και οι τρεις ημέρες δράσης στην πίστα έχουν δει πολλούς οδηγούς να ανταγωνίζονται για τη νίκη. Η ευκαιρία να ανατρέξουμε σε μερικές φιγούρες που ξεχώρισαν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νούμερο 1 :

Στο Κατάρ, ο Francesco
Bagnaia έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που κέρδισε τον τελευταίο αγώνα μιας σεζόν, καθώς και ο πρώτος του επόμενου σε σχεδόν 10 χρόνια. Ο Jorge Lorenzo είναι ο τελευταίος που το κατάφερε στο MotoGP μεταξύ των σεζόν 2015 και 2016.

Πίσω στη δουλειά:

Ο Marc Marquez τερμάτισε 4ος στο ντεμπούτο του με Ducati, το καλύτερο αποτέλεσμά του σε στεγνή πίστα από τη δεύτερη θέση του στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022.

Νεοσύλλεκτος:

Ο Rookie Pedro Acosta τερμάτισε στην 9η θέση, το καλύτερο αποτέλεσμα αναβάτη στο ντεμπούτο του στο MotoGP από τον Joan Mir το 2019. Ο Ισπανός έκανε τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα στη διαδικασία.22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Grand Prix του Κατάρ MotoGP Ολική κυριαρχία:

Η Ducati συνεχίζει να αυξάνει τα στατιστικά της. Η νίκη του Bagnaia σημείωσε νέο ρεκόρ 10 συνεχόμενων νικών για τον κατασκευαστή της Μπολόνια. Οι εμφανίσεις των Bagnaia και Martín στο κουτί επιτρέπουν επίσης στη Ducati να επιβεβαιωθεί ως ο κατασκευαστής με τα περισσότερα βάθρα MotoGP στο Κατάρ. Η ιταλική φίρμα έχει 21 συνολικά συμπεριλαμβανομένων 8 πρώτων θέσεων. Ωστόσο, η Yamaha παραμένει πρώτη σε νίκες με 10 επιτεύγματα διαχρονικά.

Εθνικός ήρωας:

Η δεύτερη θέση του Brad Binder αυτή την Κυριακή ήταν το 11ο βάθρο του MotoGP και το 46ο Grand Prix του. Έτσι, ο αναβάτης της KTM ισοφάρισε τον Kork Ballington ως ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα παγκοσμίου πρωταθλήματος, σε όλες τις κατηγορίες.

Grand Prix του Κατάρ MotoGP Δουκάτης:

Ο Bagnaia κέρδισε την 19η νίκη του στο MotoGP στο Losail, συνδέοντας τον Barry Sheene στην 16η θέση στη λίστα των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στην πρώτη κατηγορία. Εάν πετύχει άλλες τέσσερις νίκες με την τωρινή του ομάδα, ο Bagnaia θα ισοφαρίσει τον Casey Stoner (23 νίκες), ως ο πιο επιτυχημένος αναβάτης με τη μάρκα στο MotoGP.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΠαπαλεξανδράκης Piaggio Vespa Aprilia Gillera στο Motor FestivalH Nissan Χαλκιάς στο 22o Motor FestivalΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα