Θεσσαλονίκη: 36% κάτω το ιικό φορτίο των λυμάτων

Κατακόρυφη πτώση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που δείχνει την τεράστια προσπάθεια, που καταβάλλουν οι πολίτες προκειμένου επιτέλους να βγουν από το lockdown.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

καταγράφει πτώση.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα, η οποία είχε οριζοντιωθεί για περίπου επτά μέρες, καταγράφει πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eισήγηση για… διάλυση της οικονομίας από τους λοιμωξιολόγους: Κλειστά μαγαζιά τα Χριστούγεννα!

«Ξεμπλοκάραμε» αλλά δεν εφησυχάζουμε δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στον Real Fm.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου -ο οποίος είναι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας που διεξάγει την έρευνα και παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης- η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Επισήμανε δε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.



Το άρθρο Θεσσαλονίκη: 36% κάτω το ιικό φορτίο των λυμάτων εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα