Τασούλα, συσπείρωση με αυτές τις πρακτικές πως γίνεται;

Από τον Βασίλη Οικονόμου, στην Τασούλα Κελεσίδου. Παρότι η Αναγέννηση ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και προσδοκίες υψηλών πολιτικών προσώπων με σαφή υπονοούμενα για υποψηφιότητα Οικονόμου και κυβερνητική στήριξη για τη θέση του προέδρου, υποψήφια πρόεδρος θα είναι η δύο φορές ασημένια Ολυμπιονίκης στη Δισκοβολία.

Καλύτερα ασφαλώς. Το ζητούμενο άλλωστε αυτό είναι. Οι αθλητές να βγουν μπροστά, να βρεθούν σε καίριες θέσεις. Χίλιες φορές η Τασούλα Κελεσίδου, από τον Βασίλη Οικονόμου. Η μεν προέρχεται από το χώρο του υψηλού αθλητισμού. Ο δε ουσιαστικά από αυτόν της

πολιτικής σκηνής. Ασχέτως αν έκανε πίσω ο ίδιος από μια ισχυρή υποψηφιότητα, έχει διαφορά να είναι ένας αθλητής στην πρώτη γραμμή.

Αυτές τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες είναι που πρέπει να χαιρετίζουμε και αυτές που μπορούν να πάνε τον στίβο μπροστά. Οι προθέσεις, ο αθλητικός -και όχι μόνο- βίος της Τασούλας Κελεσίδου, η ποιότητά της σαν άνθρωπος και χαρακτήρας συνηγορούν σε όλα όσα δήλωσε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για πρόεδρος.

Ο συνδυασμός της Αναγέννησης ωστόσο δεν βαδίζει στον αγώνα με τους όρους και τον τρόπο που συνήθιζε να μετέχει η Τασούλα Κελεσίδου. Στο εσωτερικό της Αναγέννησης εμπλέκονται άνθρωποι με αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση από την ΕΡΤ, ιδιοκτήτες εταιρειών εκπροσώπησης που κρατάνε δέσμιους εν ενέργεια πρωταθλητές, ανθρώπους που έχουν ενορχηστρώσει έναν συνεχή «πόλεμο» λάσπης. Οι αναρτήσεις στο Sportsfeed δίνουν ένα στίγμα λύσσας. Ένα εμμονικό «πάση θυσία» νίκης στις επερχόμενες εκλογές. Στο βωμό αυτής δεν διστάζουν στον συγκεκριμένο ιστότοπο να βάλλουν κατά πάντων, χωρίς στοιχεία, ή έστω χωρίς μια τεκμηριωμένη θέση.

Στο άρθρο «ο φόβος της φυλακής» αναφέρονται σε εισαγγελικές έρευνες για τα ποσά που έχουν δαπανηθεί στον ΣΕΓΑΣ. Ο τίτλος είναι «ο φόβος της φυλακής» επειδή θα γίνουν έρευνες. Στο Sportsfeed έχουν ήδη βγάλει απόφαση, για μια έρευνα που υπονοούν ότι θα γίνει, επειδή δεν στέκει (αλήθεια, για ποιο λόγο δεν στέκει;) να έχουν σπαταληθεί χρήματα για δικαστικά έξοδα. Αποκρύπτοντας από τους αναγνώστες ότι έρευνα για τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ έχει ήδη γίνει και έχει βγει πόρισμα που πρέπει να μπει σε κορνίζα στους τοίχους όλων των δημοσίων υπηρεσιών για τον τρόπο διαχείρισης των κρατικών επιχορηγήσεων.

Η Τασούλα Κελεσίδου αναφέρει πως: «ήρθε η ώρα της ενεργοποίησης και της συσπείρωσης όλων μας, δεν περισσεύει κανείς». Περισσεύει κανείς για φυλακή; Συντάσσεται η ίδια με άρθρα απειλών και φυλάκισης που δεν προκύπτουν από πουθενά;

Διαβάζουμε, πάντα στην ιστοσελίδα που έχει αναλάβει το promotion του συνδυασμού της Αναγέννησης, για εκατομμύρια που έρχονταν με… φορτηγά. Η Τασούλα Κελεσίδου έχει παράπονο από την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ όταν εκείνη μεσουρανούσε; Πήρε τα πριμ που έπρεπε βάσει των επιτυχιών της και όποιο μπόνους της «έπρεπε»; Αυτά ήρθαν με φορτηγά; Για ποιο λόγο γίνεται η αναφορά συμφωνημένων κρατικών επιχορηγήσεων με τέτοιο τρόπο. Υπάρχει κάποια πληροφορία, ενημέρωση, ρεπορτάζ, έρευνα πως τα λεφτά δόθηκαν για άλλο σκοπό από αυτόν που πήγαν σε αντίθεση με τα αντίθετα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους; Που έλεγξαν μάλιστα και σε καιρούς κόντρας την ομοσπονδία με σκοπό να την διασύρουν και πάλι δεν βρήκαν τίποτα να της προσάψουν;

Επί των ημερών Σεβαστή δεν γνώρισε τις μεγάλες επιτυχίες η δισκοβολία; Διότι εκτός από την Κελεσίδου την ίδια εποχή γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες και οι Στέλλα Τσικούνα, Κατερίνα Βόγγολη! Η τελευταία μάλιστα με χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο και χάλκινο σε παγκόσμιο! Κάτι θα πρέπει να γινόταν σωστά για την ανάδειξη πρωταθλητών εκτός από τις προσπάθειες των ίδιων των αθλητριών φυσικά.

Ο μέγιστος Κώστας Σπανίδης, ο προπονητής των επιτυχιών της Τασούλας Κελεσίδου τον οποίο κατά δήλωση της τον είχε σαν δεύτερο πατέρα, δεν ήταν Εθνικός Προπονητής επί των ημερών διοίκησης Σεβαστή; Για αυτήν την περίοδο το site υπονοεί ότι θα γίνει έρευνα από την Αναγέννηση, άρα από την Κελεσιδου για τυχόν σκάνδαλα και ατασθαλίες;

Η κυριότερη φράση όμως είναι πως ο στίβος ενώνει. Η Τασούλα Κελεσίδου απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παλιούς αθλητές και συναθλητές της. Μέσω της Αναγέννησης. Μα είναι οξύμωρο. Όλοι όσοι είναι στα «σπλάχνα» της Αναγέννησης τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να δέχονται, να σιωπούν, ή να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Καλώς ή κακώς η Αναγέννηση αυτή τη στιγμή είναι ταυτόσημες έννοιες με το sportsfeed. Εκεί λοιπόν, Τασούλα, φαίνεται πως περισσεύουν πολλοί. Για τον Λάμπρο Παπακώστα έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε δημοσιεύματα με ύφος απειλητικό και άκρως συκοφαντικό για αδυναμία συμμετοχής του στα κοινά του ΣΕΓΑΣ λόγω κολλήματος με υπονοούμενα. Διαβάζουμε κατάπτυστες αναρτήσεις για ένα πρωταθλητή,(που κατέχει ακόμα το πανελλήνιο ρεκόρ στο ύψος με 2.36)που όλοι στον χώρο έχουν να λένε για την ποιότητα του χαρακτήρα του και τη βοήθεια που προσέφερε στους αθλητές όταν είχε θέση ευθύνης στην ομοσπονδία. Αυτός δεν είναι σπλάχνο του στίβου; Είναι μέσα στο κάλεσμα, ή τον έχει ήδη «μαυρίσει» το sportsfeed άρα δεν αγγίζουμε;

«Ήρθε ή ώρα της μεγάλης συσπείρωσης». Εδώ, πολύ φοβάμαι και λυπάμαι, πως ο δίσκος θα σφηνωθεί στο δίχτυ. Μπορεί σαν φιγούρα η Τασούλα να είναι ενωτική όμως επί της ουσίας με την παρουσία της συνηγορεί άθελά της στο να γίνει ο στίβος έρμαιο στα χέρια αυτών που θέλουν απλώς να εκμεταλλευτούν το άθλημα προς όφελός τους. Και δεν είναι μόνο η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Όλοι οι αθλητές που στηρίζουν έναν συνδυασμό που μόνο την Αναγέννηση του στίβου που ευαγγελίζεται δεν έχει σαν σκοπό. Παρά μόνο να νομιμοποιήσει ένα κύκλωμα ασυδοσίας και περίεργων συναλλαγών.

Η προπαγάνδα τους αναφέρει συνέχεια ότι τώρα ήρθε η ώρα των αθλητών και η ερώτηση είναι η εξής: Τόσα χρόνια ποια άλλη ομοσπονδία εκτός του ΣΕΓΑΣ χρησιμοποιεί συνέχεια πρώην πρωταθλητές σε θέση ευθύνης; Ο ίδιος ο Σεβαστής καταρχάς δεν ήταν πρωταθλητής; Θέλουμε σελίδες ολόκληρες για να αναφέρουμε ονόματα πρωταθλητών που έχουν συνεργαστεί σε θέσεις ευθύνης και ως ομοσπονδιακοί με τον ΣΕΓΑΣ επί διοίκησης Σεβαστή και Παναγόπουλου.

Το κακό είναι πως στο τέλος το «στίγμα» δεν θα μείνει στους πραγματικά υπευθύνους. Αυτοί θα εξαφανιστούν μετά τις εκλογές. Το στίγμα θα πάει στους αθλητές, σε όσους πραγματικά πιστεύουν πως μπορούν να προσφέρουν στην επόμενη μέρα του στίβου. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Τουλάχιστον από εδώ και πέρα. Διότι ξέρουν με τι τρόπους (φαίνεται σε όλη την αρθρογραφία που παραθέτουμε) παίζεται το παιχνίδι.

Το άρθρο Τασούλα, συσπείρωση με αυτές τις πρακτικές πως γίνεται; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα