Στο «Βικελίδης»… Τίγρης θα είναι ο Άρης και θα προκριθεί! (vids)

09:50 5/3/2020 - Πηγή: Sportime

Τρία στα τρία έχει φέτος με την ΑΕΚ ο Άρης! Τρία παιχνίδια, ισάριθμες αλλοιώσεις αποτελέσματος. Πραγματικά απίστευτο. Αυτή τη φορά όμως δεν υπήρχε κάποιος Ευαγγέλου, Καραντώνης η Σκουλάς που μπορείς να πεις θα ήταν κι αναμενόμενο.

Αυτή τη φορά ήταν ένας Πορτογάλος διαιτητής επιπέδου Elite, με εμπειρία ακόμη και από το Champions League. Μόνο που στην πορεία τον ανάγκασαν να γίνει…

Τζήλος!

Άψογη διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν άψογος. Έβλεπες έναν… κανονικό διαιτητή που ουδεμία σχέση έχει με τους δικούς μας. Ηταν η επιτομή του ακριβοδίκαιου.

Πραγματικός «άρχοντας του αγώνα», δεν «μάσαγε» από τις διαμαρτυρίες των παικτών και ήταν άψογος στον πειθαρχικό έλεγχο. Και για τις δύο ομάδες.

Και φυσικά καταλόγισε ένα «ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ» πέναλτι χωρίς καν να κάνει χρήση βίντεο (ο ίδιος, γιατί ο διαιτητής VAR το τσέκαρε και συμφώνησε για την παράβαση). Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση που δεν χρειάστηκε το βίντεο, όποιος όμως είδε το ριπλέι αντιλήφθηκε ότι το «μάτι» του Αρτούρ Σοάρες Ντίας και η κρίση του ήταν «ξυραφένια».

Έλληνας ρέφερι τέτοιο πέναλτι δεν θα έδινε στον Άρη.

Η κανονικότητα δεν αρέσει

Η κανονικότητα δεν άρεσε στους γηπεδούχους που άρχισαν να διαμαρτύρονται μαζικά (παίκτες, πάγκος και οπαδοί) και να δημιουργούν μια τεράστια ένταση σε κάθε σφύριγμα! Σε ένα ματς απολύτως νορμάλ και με καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες.

Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν συνηθίσει σε κανονικό διαιτητή γι’ αυτό κι έγινε ό,τι έγινε στην ανάπαυλα. Ο Άρης κατήγγειλε παρέμβαση των γηπεδούχων στους διαιτητές στο ημιχρονο και για να έκαναν μισή ώρα να βγουν στο Β΄ μέρος είναι προφανές τι συνέβη.

Δεν πιστεύω ότι στο παρελθόν ο Αρτούρ Σοάρες Ντιάς έχει ξαναβιώσει κάτι ανάλογο. Κι έτσι περίμενα να διακόψει το ματς. Τελικά το συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε επηρεασμένος από όσα είχαν προηγηθεί.

Το περίεργο σκηνικό με την κόκκινη

Αφού πέρασε πόση ώρα αρχίζει το ματς και στο 48′ καταλογίζει κόκκινη στον Ματίγια. Ας δούμε πως εξελίχθηκε η φάση. Αρχικά ο Ντίας είχε δώσει απλό φάουλ και ετοιμαζόταν να κάνει τις καθιερωμένες συστάσεις στον Ισπανό. Στη συνέχεια, αφού τον συμβουλεύουν από το VAR, καταλογίζει κίτρινη. Σωστά θα πω εγώ, καθότι άγαρμπο μαρκάρισμα. Έστω κι αν ο Ματίγια δεν είχε πρόθεση να βρει το πόδι του αντιπάλου (αλλά τη μπάλα) πάνω στο τάκλιν που επιχείρησε, γλίστρησε κιόλας, βρίσκοντας άτσαλα τον Λιβάια.

Ξαφνικά ο Πορτογάλος πάει ο ίδιος στο VAR και μετατρέπει την απόφασή του σε κόκκινη! Τι άλλαξε αφού είχε ήδη αποφασίσει με τη συμβουλή του διαιτητή VAR;

Θα είχε αλλάξει γνωμη αν δεν είχαν προηγηθεί οι «ομορφιές» στην ανάπαυλα;

Δεν γίνεται να μην υπάρχει ριπλέι επίθεσης στον Βαρδάκη

Τέλος πάντως το ξεπερνάμε κι ας δεχθούμε ότι ήταν μαρκάρισμα για κοκκινη. Αυτό που δεν ξεπερνιέται είναι ότι το ματς συνεχίστηκε μετά την επίθεση που δέχθηκε από οπαδό των γηπεδούχων (υπήρχε κανονική εισβολή μερίδας φίλων της ΑΕΚ στο ταρτάν), ο γυμναστής του Άρη Λάζαρος Βαρδάκης. Με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχει να έχει προβλήματα αναπνοής και να χρειαστεί κολάρο.

Η δικαιολογία των διαιτητών ήταν ότι το VAR δεν «έπιασε» τη φάση για να τσεκάρουν αν όντως υπήρξε τέτοιο συμβάν!

Είναι δυνατόν με τόσες κάμερες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο να μην υπάρχει μία λήψη (έστω μία!) γύρω από τον πάγκο; Το θεωρώ αδύνατο. Άρα δεν ήθελαν να το δουν.

Στο «Βικελίδης» ο Άρης περνάει

Με όλα αυτά, ο Άρης πήρε ένα παλικαρίσιο αποτέλεσμα που για μένα τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση. Είχα τονίσει και πριν το ματς ότι αν σκοράρει θα γίνει το «αφεντικό». Το τελικό 2-1 με όλα όσα έγιναν είναι σπουδαίο. Καλύτερο από την ήττα με 1-0 ή την ισοπαλία χωρίς γκολ.

Όσον αφορά το ματς η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από ό,τι περίμενα και σίγουρα καλύτερη από τα δύο ματς πρωταθλήματος. Ο Άρης στο πρώτο μέρος ήταν ασταθείς αμυντικά και κινδύνεψε με περισσότερα γκολ. Σκόραρε όμως κι εκείνος και αυτό είναι που μετράει.

Το Β’ μέρος, με το σκορ στο 2-1 και με παίκτη λιγότερο, ήταν λογικό η ομάδα του Ένινγκ να ρίξει το βάρος στην άμυνα. Ο Γερμανός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τους Μπα και Σόουζα και η αμυντική λειτουργία του Άρη βελτιώθηκε αισθητά.

Παρότι η ΑΕΚ είχε τη «μερίδα του λέοντος» όσον αφορά την κατοχή και βρισκόταν συχνά-πυκνά στην περιοχή, η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν πραγματικά. Δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο και με τον Άρη να παίζει με 11 παίκτες, οι ευκαιρίες των γηπεδούχων ήταν σαφώς πιο κλασικές και «καθαρές».

Γενικότερα το σύνολο του Καρέρα είναι μια καλή ομάδα, είναι σαφώς βελτιωμένη επί των ημερών του (έχει αρχές), όμως προσωπικά δεν με τρομάζει. Γι αυτό και το σκορ που έχει ο Άρης στα χέρια του δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης.

ΥΓ: Η ΑΕΚ ισχυρίστηκε ότι ο Καρυπίδης πήγε στα αποδυτήρια με συνοδεία και προκάλεσε εκείνος το επεισόδιο. Συγγνώμη, αλλά κάτι τέτοιο δεν στέκει με τίποτα! «Μπάζει» από παντού. Για ποιο λόγο να πάει στα αποδυτήρια ο πρόεδρος της ομάδας που έχει το αποτέλεσμα που θέλει και που (επιτέλους σε ένα ντέρμπι) τυγχάνει μιας κανονικής «πενηνταρήσιας» διαιτησίας; Μήπως αναγκάστηκε να πάει ώστε να προστατέψει την ομάδα του αφότου πληροφορήθηκε ότι ο Μελισσανίδης είχε βρεθεί πρώτος εκεί;

ΥΓ1: Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο διαιτητής είχε αποφασίσει (σωστά) να διακόψει το ματς μετά την επίθεση που δέχθηκε στην ανάπαυλα από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τελικά βγήκε και το συνέχισε κατόπιν παρέμβασης του συμπατριώτη του και αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα! Προφανώς και απαγορεύεται να υπάρχει επικοινωνία του οποιουδήποτε με τους διαιτητές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

ΥΓ2: Θετικό ότι μεσολαβούν πολλές μέρες για τον επαναληπτικό. Η ομάδα είναι απαραίτητο να παίξει απόλυτα προσηλωμένη στο πλάνο της και να μην παρασυρθεί από το συναίσθημα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να είναι εφικτό αυτό αν έπαιζε την επόμενη βδομάδα πάλι.

Επίσης κι ο κόσμος θα εχει ηρεμήσει μετά τα όσα ειδε στο ΟΑΚΑ. Αν το ματς γινόταν άμεσα και ο Άρης βίωνε μία ακόμη ανάλογη κατάσταση, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε ένα κατάμεστο και οργισμένο «Βικελίδης».

ΥΓ3: Μακάρι στο δεύτερο παιχνίδι να σφυρίξει ένας ανάλογος Ντίας (ακόμη και τον ίδιο θα ήθελα), αλλά του πρώτου ημιχρόνου. Είναι σίγουρο ότι στο «Βικελίδης» περίεργες… παρεμβάσεις δεν θα έχει και θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.

The post Στο «Βικελίδης»… Τίγρης θα είναι ο Άρης και θα προκριθεί! (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα