Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (6/11/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στο κενό έπεσε η πρόταση της πόλης Γκέιτσχεντ να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη του πολύ-αθλημάτων Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2026, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση για χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων λιρών.

ΓΑΛΛΙΑ: Φεστιβάλ 5χλμ. και 10χλμ. αναμένεται να γίνει σήμερα στη Λιλ. Στα 10χλμ. γυναικών το μεγάλο όνομα

είναι η στιπλίστρια Σέλιφιν Τσέσπολ, ενώ δυνατές είναι άλλες δύο συμπατριώτισσές της η Ντέιζι Τσερότιτς και η Πιούριτι Κόμεν. Από την πλευρά της Αιθιοπίας ξεχωρίζουν οι Μπελέι Αμπέρας, Αντίζι Αντουάλεμ και Χάουϊ Αλέμου. Στα 5χλμ. θα τρέξει η νικήτρια της φετινή σειράς Diamond League στα στιπλ, η Κενυάτισσα Νόρα Τζερούτο και η συμπατριώτισσά της Φάνσι Τσερόνο. Στους άνδρες στα 5χλμ. φαβορί είναι ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο στα 10.000μ. Μπερίχου Αρεγκάουϊ και στα 10χλμ. ο Άλμπερτ Ροπ από το Μπαχρέιν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 3.000μ. στιπλ Γκέζα Φελίτσιτας Κράουζε είχε διακόψει τις προπονήσεις της μετά από ένα βαρύ κρύωμα που πέρασε. «Ένα πολύ επίπονο κρύωμα με επιβράδυνε για μία εβδομάδα. Όποιος με γνωρίζει ξέρει πόσο ανυπόμονη είμαι και ότι δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η κατάσταση. Χθες έτρεξα ξανά για πρώτη φορά μετά από λίγες ημέρες άδειας και ελπίζω ότι τώρα μπορώ να ανεβάσω ξανά το φόρτο δουλειάς. Η υγεία είναι όλα και το τέλος όλα, γι’ αυτό έπρεπε να ακούσω το σώμα μου και να το πάω πιο χαλαρά. Παρόλα αυτά, ανυπομονώ να ανεβάσω ξανά τους ρυθμούς μου», δήλωσε στο Leichtathletik.de.

ΗΠΑ: Την Κυριακή διεξάγεται ο μαραθώνιος στο Λος Άντζελες, ο οποίος είχε αναβληθεί την άνοιξη λόγω της πανδημίας. Στους άνδρες τον πρώτο λόγο έχουν τρεις Κενυάτες δρομείς, Έβανς Κορίρ (2:06.35), Τζον Κορίρ (2:09.14) και Έντουιν Κιμουτάι (2:09.01). Στις γυναίκες τα κορυφαία ονόματα είναι η Κενυάτισσα Αντονίνα Κουμπάι (2:24.20) και η Βρετανίδα Νατάσα Κόκραμ (2:30.03).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Την Κυριακή διεξάγεται ο μαραθώνιο στη Βαρκελώνη. Ο γρηγορότερος είναι ο Αιθίοπας Γιεμανέ Τσεγκάι με ατομικό ρεκόρ 2:04.48. Θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Αμπέρα Κούμα (2:05.50), τον Φέλιξ Τσεμόνγκες (Ουγκάντα) με 2:05.12 και τον Μάριους Κιμουτάι από το Μπαχρέιν (2:05.47). Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Τίνμπιτ Γκιντέι από την Αιθιοπία (2:23.37), της συμπατριώτισσάς της Μέσερετ Μπελέτε (2:24.54) και της Κενυάτισσας Μπέτι Λέμπους (2:23.40).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Η Επιτροπή Αθλητών της Ολυμπιακής Επιτροπής του Καναδά ενημέρωσε για έξι μέλη που εξελέγησαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Θα υπηρετήσουν στην εθελοντική επιτροπή μέχρι το Παρίσι το 2024. Ανάμεσά τους είναι και ο βαδιστής Ινάκι Γκόμεζ.

ΚΕΝΥΑ: Το μίτινγκ ανωμάλου δρόμου που διοργανώνει για φέτος η ομοσπονδία στίβου της Κένυας διεξάγεται σήμερα στο πάρκο Ματσάκος στην πόλη Ματσάκος. Η σεζόν στον ανώμαλο δρόμο καθυστέρηση για δύο εβδομάδες σε σεβασμό της Άγκνες Τίροπ, που ως γνωστόν δολοφονήθηκε.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Η εξόριστη Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια κατηγόρησε τους πρώην προπονητές της ότι την ντρόπιαζαν για το σώμα της. Όπως αναφέρει στο sports.ru. «Με διαβεβαίωναν ότι ήμουν χοντρή, είχαν την πολυτέλεια να κάνουν ένα αστείο για τα μάγουλά μου παρουσία του γκρουπ, είπαν ότι δεν θα υπήρχε αποτέλεσμα μέχρι να χάσω βάρος, με έλεγχαν σε προπονητικά καμπ και αγώνες και μου απαγόρευαν να τρώω κρέας και ορισμένα φαγητά. Το χειρότερο ήταν όταν ο προπονητής πήγε μαζί μου στην τραπεζαρία και είπε τι μπορώ να φάω και τι όχι».

ΜΟΝΑΚΟ: Το 53ο Κογκρέσο της World Athletics θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Νοεμβρίου. Θα είναι σε virtual μορφή. Στο τέλος η συνέντευξη Τύπου που είναι προγραμματισμένη θα γίνει ζωντανά.

ΜΠΑΧΑΜΕΣ: Οι Μπαχάμες κοιτάζουν να θέσουν υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών του 2025. «Έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις για τα απαραίτητα βήματα ώστε να εξασφαλίσουμε την επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκυταλοδρομιών στις ακτές μας. Έχουμε μάθει ότι η επόμενη πιθανότητα να φιλοξενήσουμε αυτές τις κούρσες δεν είναι πριν από το 2025», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Μάριο Μπόουλεγκ στο «The Nassau Guardian». Το νησί της Καραϊβικής είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση τρεις φορές 2014, 2015 και 2017.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η τεχνολογία «The Wavelight» που είναι γνωστή σε αγώνες ανοιχτού και βοηθάει τους δρομείς να πετύχουν ποιοτικούς χρόνους, ρεκόρ ή όρια, βελτίωσε τον σχεδιασμό της για το μέλλον. Το 2022, η εταιρεία με επικεφαλής τον πρώην Ολλανδό πρωταθλητή Ευρώπης στα 800μ. Μπραμ Σομ, θα προσφέρει επίσης, τις υπηρεσίες της και στους αγώνες κλειστού.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η Ομοσπονδία Στίβου της Πορτογαλίας έκλεισε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Για να τιμήσει την επέτειο αυτή, η ομοσπονδία διοργανώνει συνάντηση με τον ολυμπιονίκη του τριπλούν Πέδρο Πάμπλο Πιτσάρδο. Θα γίνει στην έκθεση εκατονταετίας, που θα έχει ιστορική ανασκόπηση με τους ολυμπιονίκες που ανέδειξε η χώρα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Κενυάτης Ντάνιελ Κιμπέτ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο μαραθώνιο στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή. Έχει ατομικό ρεκόρ 2:06.49, αλλά θα έχει μια δυνατή τετράδα από Αιθίοπες δρομείς. Τους Μπαζού Γουόρκου (2:05.25), Γιταγιέλ Ατνάφου (2:06.21), Τσάλα Ντετσέις (2:06.25) και Αμπαϊνέχ Αγιέλε (2:06.45). Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή μιας βετεράνου δρομέα, της Μαμίτου Ντάσκα από την Αιθιοπία (2:21.59), με βασικές αντιπάλους τις Κενυάτισσες Ζακλίν Τσεπνγκένο (2:24.38), Τζάνετ Ρόνο (2:26.03) και Σίλα Τζερότιτς (2:26.06).

Sportime Team για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα