Στην Κρήτη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» και 12 πολεμικά πλοία (vids)

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνουν οι ΗΠΑ με την παρουσία του «θεριού» του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Στη Μεσόγειο από τη διώρυγα του Σουέζ εισέρχεται από αύριο το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Έκαψαν Τουρκική σημαία σε πορεία για την Αγία Σοφία

Το «Αϊζενχάουερ», το οποίο συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ,

θα διασχίσει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο για περίπου δύο ημέρες. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο, φόβος και τρόμος των θαλασσών και καμάρι της αμερικανικής ναυτικής δύναμης.

Κατά το πέρασμά του νοτίως της Κρήτης θα υπάρξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση θα πάρουν μέρος τέσσερα ζεύγη F- 16 που θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Σούδας καθώς και 4 αεροσκάφη F – 18 από το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ.

Είναι η πρώτη ουσιαστική αμερικανική παρέμβαση μετά την κρίση με την Τουρκία και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου ο συναγερμός στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει σταματήσει.

Είναι δεδομένο ότι με την κίνηση αυτή οι Αμερικανοί θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν το ρόλο του «διαιτητή» και φυσικά να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια που θα προσπαθήσει να κάνει η Τουρκία.

Το άρθρο Στην Κρήτη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» και 12 πολεμικά πλοία (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα