Σταυρακόπουλος: «Το οφείλουμε στη μνήμη του Ν. Σαλευρή»

Ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος έκανε το βήμα στην καριέρα του και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ομάδας που επανέρχεται στις επαγγελματικές κατηγορίες. Για τον ίδιο όμως υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, αφού με την Καλλιθέα έχει ένα ιδιαίτερο «δέσιμο».

Είναι η ομάδα της γενέτειράς του, της πόλης που μεγάλωσε, η ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα! Στην Καλλιθέα ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και ήταν μέλος της από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και την εφηβεία του.

Ο ίδιος δεν κρύβει τη χαρά, την τιμή και ικανοποίησή του για το

γεγονός ότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καλλιθέας. Μιλώντας στη «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», σχολίασε αρχικά:

«Επιστρέφω στην ομάδα που έχω κάνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα και είναι η ομάδα της γενέτειράς μου. Είναι σημαντικό ότι επιστρέφω ως προπονητής της αντρικής ομάδας και συνδυάζεται με την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ήμουν αρκετά χρόνια στους Ερασιτέχνες της Καλλιθέας, αργότερα είχα αναλάβει για 2 χρόνια την Κ17, αλλά είναι διαφορετική η χαρά όταν αναλαμβάνεις ως προπονητής της πρώτης ομάδας».

Η Καλλιθέα περιμένει το τελικό και επίσημο «ΟΚ» για να ξέρει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν. Έχει κερδίσει την άνοδό της από τη Γ’ Εθνική, αλλά με τα τωρινά δεδομένα όλα δείχνουν ότι θα ανέβει στη Super League 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΕΠΟ: Δικαίωση Ολυμπιακού με την αναβολή των εκλογών

Κάτι όμως το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα. Για αυτό και ο κόουτς της ομάδας δεν θέλησε να οριοθετήσει τους στόχους της νέας σεζόν, τονίζοντας:

«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για συγκεκριμένο στόχο γιατί δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα είμαστε. Το σημαντικό είναι να οργανωθεί ο σύλλογος σε επίπεδο ΠΑΕ, γιατί επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Φυσικά είναι σημαντικό να μάθουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε.

Έτσι ώστε να έχουμε τον χρόνο να στελεχώσουμε την ομάδα όπως πρέπει. Ο στόχος θα καθοριστεί στην πορεία».

Από εκεί και πέρα όνειρο του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου είναι να δει το γήπεδο της Καλλιθέας γεμάτο όπως ήταν τις δεκαετίες ’80-’90:

«Ο κόσμος της Καλλιθέας είναι το μεγάλο στοίχημα. Αυτή τη διετία η Καλλιθέα εδραίωσε και πάλι τη θέση της στο ποδόσφαιρο και πλέον στόχος μας είναι επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, όπως τον είχαμε ζήσει τη δεκαετία ’80-’90. Υπάρχουν οι πιστοί οπαδοί της Καλλιθέας την οποία και ακολουθούν συνεχώς. Είναι πρόκληση και στοίχημα να επιστρέψει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο».

Επίσης σημαντικό είναι να συσπειρωθούν και όλες οι δυνάμεις της Καλλιθέας. Διοίκηση Δήμου, άνθρωποι της πόλης οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν, αλλά και γενικότερα όλη η πόλη: «Θα ήταν ευχής έργον να έρθουν και άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν την ομάδα. Η Καλλιθέα είναι ο δεύτερος δήμος αυτή τη στιγμή μετά το Περιστέρι.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα κοσμεί τον αθλητισμό της Καλλιθέας. Είναι σημαντικό να έρθουν νέα πρόσωπα και υγιείς παράγοντες. Θα είναι μεγάλος ο Γολγοθάς φέτος σε όλα τα επίπεδα και χρειάζεται στήριξη από πρόσωπα και όλες τις πλευρές για το καλό της πόλης, γιατί η ομάδα πραγματικά εκπροσωπεί την πόλη.

Είναι η ομάδα της πόλης, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Και έχουν περάσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές απ’ αυτή την ομάδα. Το οφείλουμε ως σεβασμό και ως ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του αήμνειστου Νίκου Σαλευρή να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα. Είμαι σίγουρος πως θα ήταν ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος θα χαιρόταν με την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Όσον αφορά τις υποσχέσεις, τις άφησε στην… άκρη, λέγοντας: «Όλοι όσοι θα αποτελούμε την Καλλιθέα πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα! Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις, αλλά μπορώ να πω ότι αυτή η ομάδα θα δουλέψει πάρα πολύ και θα δίνει το 110% στο γήπεδο και θα αγωνίζεται για να παίρνει αυτό που της αξίζει κάθε φορά στο γήπεδο».

Σε προσωπικό επίπεδο και για το δικό του βήμα στην προπονητική καριέρα, αλλά και για τα καλά σχόλια που έχουν πει κατά καιρούς παράγοντες και προπονητές του χώρου, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν και ο πρώην προπονητής της Καλλιθέας Νίκος Παντέλης, σχολίασε: «Δεν θεωρώ ότι έχω να αποδείξω κάτι. Η αναγνώριση συναδέλφων και του κόσμου είναι για εμένα κάτι πολύ σημαντικό που έχω κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμησή τους. Ακόμη και συνάδελφοι επιπέδου του Νίκου Παντέλη είναι σημαντικό να έχουν να πουν κάτι καλό για το πρόσωπό μου. Τα λογαριάζω όλα αυτά, αλλά σίγουρα δεν πετάω στα σύννεφα και είμαι ταπεινός στη δουλειά μου. Ο καθένας κρίνεται από τη δουλειά που κάνει στο γήπεδο. Είμαι βέβαιως για τη δουλειά που θα γίνει στην Καλλιθέα και δεν βλέπω ως στοίχημα την παρουσία μου εδώ. Είναι μία πρόκληση και τιμή για οποιονδήποτε να είναι στην Καλλιθέα. Έχει αφήσει το στίγμα της αυτή η ομάδα στο ποδόσφαιρο και ανεβάζει τις απαιτήσεις στον καθένα και είναι μία μεγάλη διαφήμιση για όλους μας».

Τόσο ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος όσο και πολλά μέλη της διοίκησης θεωρούνται νέοι στον χώρο των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου. Σε ερώτηση αν αυτό τους γεμίζει άγχος ή τους δημιουργεί μεγαλύτερες φιλοδοξίες και δίψα για τη συνέχεια, απάντησε: «Δεν μας γεμίζει άγχος, αλλά θέλουμε τη δίψα και τη διάθεση που δείχνουν οι άνθρωποι της ομάδας μετά τη μεγάλη της επιτυχία να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μαζί με τον κόσμο, που έχει μερίδιο επιτυχίας, σου δίνει ώθηση να δουλέψεις ακόμη περισσότερο. Ώστε να πετύχεις. Είναι μία μεταβατική περίοδος για την Καλλιθέα. Αλλά σε καμία περίπτωση ως οντότητα και σύλλογος δεν πρέπει να αγχώνει κάποιον. Θα προσπαθησουμε να συσπειρωθούμε. Όλοι θέλουν να βρουν τους καλύτερους τρόπους να στελεχωθεί η ομάδα. Δεν υπάρχει κάποιο άγχος, αλλά είναι μία πρόκληση για όλους. Το άγχος είναι να οργανωθεί η ομάδα όπως πρέπει, αν στηρίξουν όλοι αυτή την προσπάθεια σίγουρα θα υπάρχει καλύτερη αισιοδοξία για αυτό που θα συναντήσουμε».

Το άρθρο Σταυρακόπουλος: «Το οφείλουμε στη μνήμη του Ν. Σαλευρή» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα