Σπανούλης: Το πρώτο βήμα στον «τελευταίο χορό»

17:08 4/6/2020 - Πηγή: Sportime
Ο Βασίλης Σπανούλης έσυρε το πρώτο βήμα στον τελευταίο – όπως όλα δείχνουν – χορό της λαμπερής καριέρας του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού επέστρεψε χθες στις προπονήσεις τέσσερις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στις 4/2/2020 στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις (υπέστη ρήξη περονιαίων τενόντων στην δεξιά ποδοκνημική και έκανε επέμβαση στις 6/2).

Ο «V-Span» μπήκε έτσι στα… προκαταρκτικά ενόψει της νέας σεζόν, η οποία φαίνεται πως θα είναι η τελευταία του στα παρκέ. Ο Σπανούλης

αποφάσισε μετά τον φετινό τραυματισμό του να μην το βάλει κάτω. Ηταν ο δεύτερος συνεχόμενος σοβαρός τραυματισμός του.

Είχε χτυπήσει σοβαρά και πέρσι. Στην 1η Απριλίου του 2019 είχε μπει στο χειρουργείο, καθώς είχε υποστεί ρήξη περονιαίου τένοντα. Το καλοκαίρι του 2019 είχε αποφασίσει να συνεχίσει να παίζει και φέτος. Συνέχισε. Μόνο που η μοίρα τον χτύπησε ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός: Ρίχνει το βάρος σε Σλούκα, Βεζένκοφ

Όπως και πέρσι, όμως, έτσι και φέτος δεν ήθελε να αφήσει… μισή την δουλειά. Έδειξε… ακμαίος και φέτος, μέχρι την «ζημιά» Αποφάσισε να συνεχίσει όπως έκανε πέρσι. Μάλιστα έδειξε… ακμαιότατος φέτος. Επαιξε 22 ματς στην Euroleague και είχε μέσο όρο 11,3 πόντους με 58,1% στα δίποντα, 28,6% στα τρίποντα και 80,7% στις βολές, 1,2 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ σε 24΄.38΄΄.

Ο «V-Span» χτύπησε ξανά, φέτος αλλά δεν λύγισε. Ο Σπανούλης είναι «πολεμιστής» δεν το βάζει κάτω με τίποτα. Γι’ αυτό και αποφάσισε να μείνει άλλο ένα χρόνο στα παρκέ. Ξέρει, βέβαια, ότι ο ρόλος του στη νέα σεζόν θα είναι πιο περιορισμένος. Ξέρει ότι δεν θα μπορεί να παίζει συνέχεια.

Η αγάπη, η δίψα και η τρέλα του όμως, για το μπάσκετ τον έκαναν να μην σκέφτεται με τίποτα να ρίξει τους «τίτλους τέλους». Και στην περίπτωσή του δεν ισχύσει εκείνο το περίφημο «το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής»…

Ο «Kill-Bill» προπονείται σαν έφηβος και έχει γερό σκαρί. Σπανούλης: Οι σοβαροί τραυματισμοί Εχει χτυπηθεί, βέβαια, από σοβαρούς τραυματισμούς. Το 2011 έκανε επέμβαση στους κοιλιακούς. Το Μάρτιο του 2015 υπέστη μερική ρήξη έσω πλατύ στο δεξί γόνατο. Την σεζόν 2017-18 ταλαιπωρήθηκε από ένα οίδημα κνημιαίου κυρτώματος στο αριστερό πόδι. Πρόπερσι έκανε όπως είπαμε επέμβαση στους περιονιαίους και ξαναμπήκε και φέτος στο χειρουργείο. Τίποτα όμως, δεν τον σταματά.

Το άρθρο Σπανούλης: Το πρώτο βήμα στον «τελευταίο χορό» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα