«Σηκώνουν» τον ΠΑΟΚ – Οι άχαστοι Κοτάρσκι – Ζίβκοβιτς, το απόλυτο του Ντέλια και το «θαύμα» Τάισον

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για μια δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (17/12, 17:30) για την Stoiximan Super League. Αυτό θα είναι το 27ο παιχνίδι που θα δώσει ο δικέφαλος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά έως τώρα.

Κι αν για τον Κροάτη λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης του τερματοφύλακα είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό να προπορεύεται αυτής της

λίστας, τότε ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει τόσο στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον Γιάννη Κωνσταντέλια, τον Τάισον που είναι μια κατηγορία μόνος του αλλά και τον Τρόοστ Εκόνγκ που παρά την αμφισβήτηση βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην πρώτη 5αδα.

Ντομινίκ Κοτάρσκι: Σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι συνεχώς ανεβάζει τις μετοχές του και αναβαθμίζει το status του με τις εμφανίσεις στον ΠΑΟΚ. Μια από αυτές κατέγραψε στη Φρανκφούρτη, αποτελώντας έναν από τους πιο σημαντικούς λόγος του έπους του δικεφάλου στη Γερμανία καθώς κόντρα στην Άιντραχτ, σημείωσε 7 αποκρούσεις όντας στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας για την 5η αγωνιστική του Conference League.

Παράλληλα, τα επιτεύγματα του 23χρονου γκολκίπερ της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, δεν σταματούν εκεί καθώς με τα όσα έχει καταφέρει έως τώρα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εντάσσεται σε μια κατηγορία τερματοφυλάκων που έχουν τον περισσότερο αγωνιστικό χρόνο, μέσα στο 2023.

Πιο συγκεκριμένα, την εν λόγω έρευνα πραγματοποίησε το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) βρίσκεται μέσα στους 10 νεότερους της σχετικής λίστας.

Μέχρι τώρα έχει καταγράψει 25 συμμετοχές και 2.250 αγωνιστικά λεπτά κάτω από τα ασπρόμαυρα γκολπόστ, έχοντας πάρει μόνο ένα ρεπό για το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Βόλο.

Η έκπληξη του Εκόνγκ

Κι όμως, παρότι ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του στην Τούμπα, αποτελεί μια σταθερή επιλογή για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος στόπερ έχει καταγράψει έως τώρα στη σεζόν, 20 συμμετοχές αλλά 1.695΄λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, νούμερο που τον καθιστά τον δεύτερο παίκτη με την μεγαλύτερη παρουσία φέτος στον ΠΑΟΚ.

Σίγουρα το πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων μεταγραφικών κινήσεων του δικεφάλου, είναι το γεγονός πως αγωνίστηκε σε όλα τα προκριματικά του Conference League.

Non stop Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Τη σκυτάλη από τον Νιγηριανό κεντρικό αμυντικό παίρνει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Zile μοιάζει μεταμορφωμένος στην Τούμπα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τα νούμερα να μιλούν από μόνα τους και τον ίδιο να βάζει πλώρη για προσωπικά ρεκόρ στα ασπρόμαυρα.

Ήδη, τη φετινή σεζόν μετρά 22 συμμετοχές (1.653΄) για όλες τις διοργανώσεις, με το μέγιστο των εμφανίσεων που έχει καταγράψει με τον ΠΑΟΚ να εντοπίζεται την περίοδο 2021/22 όταν και πάλι με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία είχε αγωνιστεί 52 φορές.

Tο θαύμα του Τάισον

Ο Τάισον σε κάθε αγώνα του πλέον στα «ασπρόμαυρα» μας κάνει να απορούμε για την ηλικία του και αν όντως βαδίζει προς τα 36 χρόνια ζωής. Είναι ένας δάσκαλος για τους νεότερους του ΠΑΟΚ.

Αποτελεί ένα θαύμα και κάπως έτσι, ο ακούραστος Τάισον των 24 έως τώρα εμφανίσεων, έχει φτάσει τα 1.662 λεπτά φέτος, νούμερο που τον κατατάσσει 4ο στη σχετική λίστα.

Το απόλυτο του Ντέλια

Οι key passes είναι το φόρτε του Γιάννη Κωνσταντέλια, κάτι που είχε φανεί και πέρυσι, όμως τα γκολ και οι ασίστ ήταν ένα ζητούμενο για να κάνει το παιχνίδι του πιο ουσιαστικό για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Φέτος λοιπόν, ο Κωνσταντέλιας βρίσκει στον ΠΑΟΚ αυτό που του έλειπε για την απογείωση! Το χθεινό γκολ του απέναντι στην Ελσίνκι, ήταν το 6ο του σε 26 εμφανίσεις για όλες τις διοργανώσεις (έχει καταγράψει και 3 ασίστ).

Ο Βολιώτης άσος είναι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που έχει το απόλυτο σε εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, με τις 26 του συμμετοχές να αντιστοιχούν σε 1.513′.

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα