Σερζ Γκνάμπρι: Ο «φονέας» των Λονδρέζων

Οι αναμνήσεις του από το πέρασμά του στην Αγγλία ως παίκτης της Άρσεναλ δεν είναι και οι καλύτερες. Ωστόσο, το Λονδίνο τείνει να γίνει ο αγαπημένος προορισμός για τον Σερζ Γκνάμπρι, όταν το επισκέπτεται σε ρόλο φιλοξενούμενου.

Ο 24χρονος εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου προσέφερε απλόχερα στους φίλους της ομάδας του ένα ακόμα ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ. Στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» του Champions League, ο Γερμανός εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή.

Χάρη σε δύο γκολ

μέσα σε τρία λεπτά, ο Γκνάμπρι άνοιξε διάπλατα τον δρόμο της επικράτησης επί της Τσέλσι βάζοντας παράλληλα τους Βαυαρούς στις ράγες της πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Δείτε τα στιγμιότυπα από την καθηλωτική εμφάνιση των Βαυαρών στο «Stamford Bridge»:



Για το πρώτο τέρμα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός χρειάστηκε μόλις δύο επαφές. Εκπληκτικό «ένα-δύο» με τον Λεβαντόφσκι και αστραπιαίο τελείωμα ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες των «μπλε». Το δεύτερο, ένα δυνατό, ξερό τελείωμα-καρμπόν με εκείνο στο ματς των ομίλων κόντρα στην Τότεναμ.

Σερζ Γκνάμπρι: Και το σερί συνεχίζεται…

Οι μόλις 10 συμμετοχές του στην Άρσεναλ σε 4 χρόνια (2012-2016) μπορεί να καθυστέρησαν χαρακτηριστικά το ξεπέταγμά του στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ποιος ξέρει; Ίσως γι’ αυτό ο Σερζ Γκνάμπρι να γίνεται… ταύρος με βρετανικές ομάδες. Γιατί το σόου μπροστά σε βρετανικό κοινό δεν ήταν το πρώτο.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο 24χρονος είχε κάνει «καρέ» στο «Tottenham Hotspur Stadium» με θύμα τη φιναλίστ του περσινού Champions League, Τότεναμ, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ιστορική συντριβή της με 2-7.



Το φετινό κοντέρ δείχνει έξι γκολ σε τρείς συμμετοχές κόντρα σε αγγλικές ομάδες και πλέον ο Γκνάμπρι μπορεί να καυχιέται πως είναι ένας… πιστοποιημένος «φονέας» των Λονδρέζων.

Αλφόνσο Ντέιβις: Θραύση στην αριστερή πλευρά

Ο Μάουντ μάταια προσπαθούσε να του βάλει σώμα στις μεταξύ τους μονομαχίες και με τις επελάσεις του μετέτρεψε την αριστερή πλευρά σε… αεροδιάδρομο, απ’ όπου και απογειώθηκε. Ο Αλφόνσο Ντέιβις ύψωσε τείχος στις επιθέσεις των «μπλε» και προκάλεσε ανεπανόρθωτα ρήγματα στη δεξιά πτέρυγα της Τσέλσι. Ο 20χρονος Καναδός απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα κάνοντας το τέλειο ματς για έναν αριστερό μπακ. Η μαγική του απόδοση δε, επιβραβεύθηκε με την πανέμορφη ενέργεια και ασίστ στο Λεβαντόφσκι για το 0-3, αποτέλεσμα που επί της ουσίας έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των «blues» για πρόκριση.

Υπό τις οδηγίες του Xάνσι Φλικ, ο Ντέιβις έχει αναδειχθεί σε «καθαρόαιμο άτι» που πλέον κοντράρει στα ίσα των Αλάμπα για τη θέση βασικού στη Μπάγερν. Ακόμα βέβαια έχει τεράστια περιθώρια εξέλιξης και αρκετά χιλιόμετρα για να «ψηθεί». Ωστόσο, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ήδη αρχίσει να τρίβουν τα χέρια τους για την επιλογή που έκαναν το 2019 και έφεραν αυτό το ακατέργαστο διαμάντι από το MLS στο Μόναχο.

Μπάγερν Μονάχου: Ξόρκισε τον κακό της δαίμονα

Το 2005 ήταν η βραδιά του, όταν με δύο γκολ έθεσε τις βάσεις για πρόκριση της Τσέλσι στους «4» του Champions League εις βάρος της Μπάγερν. Το 2012 ήταν ο στυλοβάτης του κέντρου των «μπλε», που πανηγύρισαν το πρώτο τρόπαιο με «μεγάλα αυτιά» στην ιστορία τους μέσα στο σπίτι των Βαυαρών. Κοινώς, ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε εξελιχθεί σε δήμιος της ομάδας του Μονάχου.



Επειδή λοιπόν το χαμένο Super Cup το 2013 έμοιαζε με αρκετά «χλιαρή» εκδίκηση για τις παραπάνω ήττες, οι Γερμανοί επεφύλασσαν μια σαφώς πιο έντονη ψυχρολουσία στον «Φρανκι», στην πρώτη του χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ως προπονητής.

Ο επίσης πρωτάρης στη διοργάνωση, Xάνσι Φλικ, πήρε την ταυτότητα του Βρετανού. Ένα εμφατικό 0-3 που έκανε τον Ρουμενίγκε να του χαρίσει ένα στιλό για τα γενέθλια του πρώτο. Ένα δώρο που προμηνύει… υπογραφή συμβολαίου. Σε κάθε περίπτωση, η Μπάγερν ξόρκισε-έστω και αργά- τον κακός της δαίμονα. Τον άνθρωπο που απέναντί της γιγάντωσε το όνομά του στον αγωνιστικό χώρο.

The post Σερζ Γκνάμπρι: Ο «φονέας» των Λονδρέζων appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα