Σαν σήμερα: Οι Οθωμανοί αποχωρούν από την Αθήνα!

Στις 31 Μαρτίου του 1833, μια μέρα σαν σήμερα, ο Τούρκος φρούραρχος των Αθηνών Οσμάν Εφέντης παραδίδει την Ακρόπολη στον Βαυαρό ταγματάρχη Πάλιγκαν και στον υπολοχαγό Χριστόφορο Νέζερ.

Οι Οθωμανοί αποχωρούν οριστικά από την Αθήνα και οι καμπάνες των εκκλησιών αρχίζουν να ηχούν, με πρώτη εκείνη του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά στα

Αναφιώτικα της Πλάκας.

Σαν σήμερα 31 Μαρτίου

307: Μετά το διαζύγιό του με τη Μινερβίνη, ο Κωνσταντίνος Α΄ νυμφεύεται τη Φαύστα, κόρη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού.

1492: Οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα εκδίδουν το διάταγμα της Αλάμπρας, με το οποίο διατάσσονται οι 150.000 Εβραίοι που ζουν στη χώρα, είτε να μεταστραφούν στο Χριστιανισμό, είτε να εγκαταλείψουν την Ισπανία.

1821: Ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά.

1889: Γίνεται η επίσημη τελετή εγκαινίων του Πύργου του Άιφελ.

1906: Ιδρύεται ο Διακολλεγιακός Αθλητικός Σύνδεσμος των Ηνωμένων Πολιτειών (αργότερα Εθνικός Κολλεγιακός Αθλητικός Σύνδεσμος) προκειμένου να θέσει κανόνες για τα κολλεγιακά αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1920: Ο Αδόλφος Χίτλερ εγκαταλείπει τον γερμανικό στρατό, όπου υπηρέτησε έξι χρόνια.

1933: Πρώτος νόμος Gleichschaltung στη Ναζιστική Γερμανία: Δίνεται η ίδια νομοθετική εξουσία στις κυβερνήσεις των Ομόσπονδων Γερμανικών Κρατών με αυτή που έχει η κεντρική κυβέρνηση.

1939: Η Βρετανία και η Γαλλία εγγυούνται μονομερώς την ακεραιότητα της Πολωνίας.

1946: Επίθεση ανταρτών κομμουνιστών στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτόχωρου με συνέπεια να σκοτωθούν 9 χωροφύλακες και 2 στρατιώτες.

1946: Στην Ελλάδα διεξάγονται οι πρώτες μεταπολεμικές εκλογές, από τις οποίες απέχει το ΚΚΕ. Το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 250 έδρες, ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εμφυλίου πολέμου.

1947: Η Στρατιωτική Διοίκηση Δωδεκανήσων παραδίδεται από τους Βρετανούς στον αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη. Αρχίζει η μεταβατική περίοδος ενσωμάτωσης στην Ελλάδα.

1949: Η Νέα Γη ενσωματώνεται στον Καναδά.

1970: Οκτώ μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γιαπωνέζικος Κόκκινος Στρατός» καταλαμβάνουν αεροπλάνο των Ιαπωνικών Αερογραμμών με 129 επιβάτες, κραδαίνοντας σπαθιά σαμουράι και μία χειροβομβίδα. Θα τους ελευθερώσουν λίγες ώρες αργότερα.

1991: Η οργάνωση 17 Νοέμβρη πραγματοποιεί επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στην Κηφισιά.

The post Σαν σήμερα: Οι Οθωμανοί αποχωρούν από την Αθήνα! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα