Σαν Σήμερα: Ο Γιουσέιν Μπόλτ κατακτά το δεύτερο του χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο και γράφει ιστορία!

Σαν Σήμερα, ο 22χρονος τότε Γιουσέιν Μπολτ, θα γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στις 20 Αυγούστου, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Είχε προηγηθεί φυσικά η κατάκτηση του χρυσού και στα 100 μέτρα όπου και πάλι σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με 9.69. Η επίδοση του με 19.30 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Μάικλ Τζόνσον (19.32) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

της Ατλάντα το 1996.

Με αυτόν τον τρόπο ο Μπολτ γίνεται ο πρώτος αθλητής μετά τον Καρλ Λιούις το 1984 που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε 2 αγωνίσματα σε μία Ολυμπιάδα. Επίσης θα αναδειχθεί ο πρώτος στην ιστορία που καταφέρνει να σπάσει 2 παγκόσμια ρεκόρ σε μία Ολυμπιάδα!

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το 19.30 που είχε πετύχει στα 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο 23χρονος Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ θα ξαναχτυπήσει. Σπάει ξανά το (ήδή) δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 19.19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βερολίνο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, ωστόσο, αποδείχθηκαν η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας για τον άνθρωπο που χαρακτηρίστηκε «αστραπή» και ο «ο γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου!». Οι χρόνοι του Μπολτ δεν έχουν καταρριφθεί ακόμη και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν σπάσουν τα ρεκόρ του στο μέλλον.

Απολαύστε μερικά βίντεο με τα «σόου» του από το Πεκίνο το 2008:

Διαβάστε Επίσης:

Σαν Σήμερα: Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20- Στίβος: 3η ημέρα με 10 ελληνικές συμμετοχές

UEFA Ranking: Ανάσα από τη νίκη του Ολυμπιακού – Η θέση της Ελλάδας

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα