Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου: Γιουβέντους – Ολυμπιακός 7-0 (vid)

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ο Ολυμπιακός έζησε την χειρότερη ευρωπαϊκή του βραδιά στο «Ντέλε Άλπι», καθώς γνώρισε τη συντριβή από τη Γιουβέντους με 7-0!

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2003 γράφτηκε η πιο ντροπιαστική νύχτα του Ολυμπιακού στο Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Όλεγκ Προτάσοφ

ήθελαν τη νίκη ώστε να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Κύπελλο UEFA, ενώ από την άλλη η Γιουβέντους ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ωστόσο, το παιχνίδι έμελλε να πάρει δραματική εξέλιξη. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Τρεζεγκέ στο 14′ και συνέχισε ο Μίκολι στο 19΄ για να κάνει και πάλι ο Γάλλος το 3-0 στο 25′. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 4-0 χάρη στον Μαρέσκα (28′).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (10/12)

Η «Γηραιά Κυρία» δεν κατέβασε ταχύτητα στο 2ο ημίχρονο, καθώς ο Ντι Βάιο έκανε το 5-0 στο 62′ , ο Ντελ Πιέρο ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο 67′ έκανε το 6-0, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Μαρτσέλο Ζαλαγέτα, που με κεφαλιά έγραψε το τελικό 7-0, στο 79′.

Το σκορ αυτό είναι η μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού τα ευρωπαϊκά γήπεδα και τότε ήταν το μεγαλύτερο σκορ ήττας σε αγώνα Champions League, καθώς μερικά χρόνια αργότερα το ρεκόρ έσπασε η Λίβερπουλ στις 6 Νοεμβρίου 2007 απέναντι στη Μπεσίκτας νικώντας την με 8-0 στο Άνφιλντ.

Οι Πειραιώτες τερμάτισαν τελευταίοι στον 4ο όμιλο με 4 βαθμούς, πίσω από τις Γαλατασαράι (7), Ρεάλ Σοσιεδάδ (9) και Γιουβέντους (13).

Γιουβέντους (Λίπι): Κιμέντι, Μοντέρο, Τούντορ, Πεσότο, Ιουλιάνο (84′ Ζαμπρότα), Μπιριντέλι, Κόντε, Μαρέσκα, Μίκολι (66′ Ντελ Πιέρο), Ζαλαγέτα, Τρεζεγκέ (58′ Ντι Βάιο).

Ολυμπιακός (Προτάσοφ): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης (68′ Γ.Χ. Γεωργιάδης), Κωστούλας, Πάντος, Καφές (61′ Γκώνιας), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Τζιοβάνι (77′ Νινιάδης).

Το άρθρο Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου: Γιουβέντους – Ολυμπιακός 7-0 (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα