Ρωσία: Έστειλε και Su 35 μόνιμα στη Συρία – Τι συμβαίνει με την Τουρκία;

Ρωσία: Έστειλε και Su 35 μόνιμα στη Συρία – Ένα Flanker-E +, όπως αναφέρεται από το ΝΑΤΟ το συγκεκριμένο μαχητικό, φαίνεται να επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη ρωσική βάση στο αεροδρόμιο Kamyshli στη βορειοανατολική Συρία.

Μια φωτογραφία χωρίς ημερομηνία, η οποία εμφανίστηκε προηγουμένως στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνει ένα Su-35 S των ρωσικών δυνάμων με κωδικό 07, στο αεροδρόμιο

Kamyshly στη συριακή επαρχία Hasake.

Το μαχητικό όχημα εμφανίστηκε εκεί στις 27 Οκτωβρίου.

Το Flanker, οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς R-77 και R-73, θεωρείται ένα από τα τέσσερα που έφθασαν πρόσφατα στη βάση στο Kamyshly.

Ανώνυμες πηγές είπαν στον παναραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al Mayadeen (με έδρα τη Βηρυτό του Λιβάνου), γράφει το eadaily.com, ότι το Su-35 είχε ήδη πραγματοποιήσει «αρκετές αναγνωριστικές πτήσεις» στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα ρωσικά μαχητι΄κα «θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο Kamyshly για αόριστο χρονικό διάστημα».

Quick geo-location proposal. Main apron at al-Qamishli airport

37.023974°, 41.201925° https://t.co/Jf96gZVtLH pic.twitter.com/zyUxZhwnpN

— tom (@tom_bullock_) October 27, 2021

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η συνεχής παρουσία του Su-35 στο Qamishli θα σηματοδοτούσε μια σημαντική νέα εξέλιξη, καθώς η Ρωσία στο παρελθόν χρησιμοποιούσε τη βορειοανατολική Συρία μόνο για τα ελικόπτερα της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη βάση βρίσκεται μόλις λίγα χλμ (2,5) από τα συρο-τουρκικά σύνορα.

Η Τουρκία έχει πουλήσει 30 τουρκικά drone Bayraktar στην Ουκρανία, η οποία πριν από λίγες μέρες τα χρησιμοποίησε στο Ντομπάς.

Mάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η χρήση από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις Bayraktar TB2 για να πλήξουν θέσεις στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχονται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία «αποσταθεροποιεί την κατάσταση».

Ρωσία: Έστειλε και Su 35 μόνιμα στη Συρία; Αλλάζει ο πόλεμος

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα