Προβληματική σε άμυνα κι επίθεση η ΑΕΚ και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός Europa League (vid)

Η ΑΕΚ ήταν αναποτελεσματική και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου κι έτσι η Μαρσέιγ που ήταν πιο ουσιαστική, τη νίκησε ξανά (2-0 με γκολ των Εμπεμπα στο 25′ και Σαρ στο 90+3′), αυτή τη φορά στην ΟΠΑΠ Αρένα για την 4η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Europa League.

Στους 4 βαθμούς έμεινε

η Ένωση που είδε τους Γάλλους να «στρογγυλοκάθονται» πλέον στην κορυφή με 8.



Όσονα φορά την 11άδα, ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά μετά το Μπράιτον. Η έκπληξη από τον Αλμέιδα ωστόσο αφορούσε τη χρησιμοποίησε του Μάνταλου ως παρτενέρ του Γκαρσία στην επίθεση, με τον Τσούμπερ να μένει εκτός.

Από εκεί και πέρα ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ, ο Σιντιμπέ δεξιά στην άμυνα, ο Χατζισαφί αριστερά, οι Σιμάνσκι-Πινέδα στον άξονα, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά, και ο Άμραμπατ δεξιά.

Στο πρώτο μέρος δεν βγήκε σχεδόν τίποτα στην ΑΕΚ. Ναι μεν για μεγάλο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν καλός για καμία από τις δύο ομάδες όμως: Η Μαρσέγι είχε ποσοστά κατοχής γύρω στο 57% ως το 35ο λεπτό περίπου, πέτυχε γκολ και είχε ακόμη 2-3 μεγάλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Στο 1-0 που ήρθε στο 25′ η ομάδα του Αλμέιδα πλήρωσε το κενό της στο δεύτερο δοκάρι μετά την εκτέλεση κόρνερ των Γάλλων, αλλά και το… βγαίνω δεν βγαίνω του Αθανασιάδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και 1-2 πολύ καλές στιγμές ακόμη για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, κυρίως στο 16′ (Κοντόγκμπια) και το 33΄ (κεφαλιά Εμπεμπά). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση.

Στο πρώτο 15λεπτο της OPAP Arena εμφανίστηκε μια… τελείως διαφορετική ΑΕΚ. Με με καλή κυκλοφορία, ωραίες συνεργασίες και περισσότερη ένταση στο παιχνίδι της.

Το κακό για την Ένωση ήταν ότι ενώ έβγαλε δύο μεγάλες φάσεις (με Λιβάι στο 51′ και Γκατσίνοβιτς στο 55΄) με αποτέλεσμα όσο η κυλά η ώρα ο ενθουσιασμός που είχε η ελληνική ομάδα να μειώνεται. Ο Αθανασιάδης κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο 62′ (κεφαλιά Βιτίνια), με τη Μαρσέιγ από ένα σημείο και μετά να παίζει στην κόντρα και να είναι μάλιστα αρκετά επικίνδυνη.

Ο Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του με τους Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον και Γαλανόπουλο όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν φτιάξουν άλλες φάσεις.

Μάλιστα οι Γάλλοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα σε αντεπίθεση με τον Σαρ, έχοντας πάντως… προειδοποιήσει και στο 80′ όταν βρήκαν δοκάρι σε σουτ του Βιτίνια.

Σκόρερ: 25′ Εμπεμπά, 90+3′ Σαρ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63΄ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63΄ Τσούμπερ), Άμραμπατ (76΄ Ελίασον), Μάνταλος, Γκαρσία (63΄ Πόνσε)

ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Πάου Λόπεθ, Κλος (90+5΄ Ζιγκό), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Κοντογκμπιά, Χαρίτ (90+5΄ Ναντίρ), Βερετού, Εντιαγέ (86΄ Μουρίγιο), Κορέα (60΄ Σαρ), Βιτίνια

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα