Πρωθυπουργός: Ζητώ συγγνώμη από τους πιστούς που τους στέρησα την Θεία Κοινωνία

Πρωθυπουργός – Θεία Κοινωνία: Συγγνώμη ζήτησε στην μικρή μας ιστορία ο πρωθυπουργός για την απόφασή του να κλείσουν οι εκκλησίες και να στερηθούν οι πιστοί της Θείας Λειτουργίας και Θείας Κοινωνίας.

Με ένα λιτό του διάγγελμα το πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε συγγνώμη, αφού όπως είπε κατάλαβε το λάθος του.

Η ιστορία μας διαδραματίζεται σε μια μικρή νησιωτική χώρα της Γης. Είναι ιστορία επιστημονικής φαντασίας και οποιαδήποτε σχέση με πρόσωπα και καταστάσεις δεν αφορά στην πραγματικότητα.

Μπορούμε λοιπόν να ξεκινήσουμε την

ιστορία μας.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πρωθυπουργός που είχε όνειρα για την μικρή του χώρα. Ήθελε να την κάνει μεγάλη. Να αναβιώσει το ένδοξο παρελθόν της. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς περίμενε. Και τότε πήρε μια λάθος απόφαση. Μία τρομερή ασθένεια ήρθε. Και ο πρωθυπουργός της φανταστικής ιστορίας μας αποφάσισε να κλείσει τους ναούς της μικρής του χώρας για να μην κινδυνέψουν οι πολίτες.

Ενώ για άλλες δραστηριότητες πήρε μέτρα περιορισμού του συγχρωτισμού, στις εκκλησίες δεν έκανε το ίδιο αλλά άκουσε τους αυλικούς του και τις έκλεισε τελείως. Και όλα αυτά για την περίοδο της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής του λαού του.

Μόλις πέρασε η γιορτή ο πρωθυπουργός, σαν τον βασιλειά που γυρνούσε χωρίς ρούχα επειδή τον είχαν πείσει ότι φοράει τα καλύτερα ρούχα από ένα μοναδικό ύφασμα, κατάλαβε το λάθος του. Κατάλαβε ότι γυρνούσε από διάγγελμα σε διάγγλεμα σαν τον γυμνό βασιλειά, γυμνός επιχειρημάτων.

Το μυαλό του ήταν πια καθαρό. Έβλεπε το λάθος του. Όμως ήταν αργά.

Το διάγγελμα συγγνώμης δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει όσα πίστευαν πια γι αυτόν οι πιστοί του κάποτε υπήκοοι.

Και ο πρωθυπουργός ξεχάστηκε. Και έμεινε στην ιστορία όχι σαν αυτόν που έσωσε το μικρό του κράτος αλλά σαν εκείνον που έκλεισε τις εκκλησίες του.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Η ιστορία είναι δημιούργημα της φαντασίας του γράφοντος και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

The post Πρωθυπουργός: Ζητώ συγγνώμη από τους πιστούς που τους στέρησα την Θεία Κοινωνία appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα