Προπόνηση MotoGP France Le Mans: Και ξανά ο Μάρτιν μπροστά, ο Marc Marquez πέφτει, η Honda τελευταία!

MotoGP France Le Mans: Ο Jorge Martin παραμένει αήττητος στην προπόνηση MotoGP την Παρασκευή στο Le Mans – Francesco Bagnaia και Pedro Acosta στην πρώτη 3άδα – Marc Marquez μετά από μια συντριβή στο Q1

Μετά τον καλύτερο χρόνο του στην πρώτη ελεύθερη προπόνηση του MotoGP στο Le Mans, ο Jorge Martin ήταν επίσης μπροστά το απόγευμα. Ο οδηγός της Pramac σημείωσε μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1:30.388

λεπτά.

Οι πρώτοι του διώκτες ήταν ο Francesco Bagnaia (Ducati) και ο Pedro Acosta (Tech3-GasGas). Ο Marc Marquez (Gresini-Ducati) έχασε την απευθείας είσοδο στο Q2 και τερμάτισε 13ος .

Ως συνήθως, η προπόνηση διάρκειας 60 λεπτών το απόγευμα της Παρασκευής επικεντρώθηκε αρχικά στην προετοιμασία του αγώνα. Μερικοί οδηγοί δοκίμασαν το σκληρό μπροστινό ελαστικό. Το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου ήταν στον μεσαίο-μαλακό συνδυασμό.

Για τον Marc Marquez, η συνεδρία ξεκίνησε με ένα τρακάρισμα στη στροφή 12. Ο Ισπανός γλίστρησε πάνω από τον μπροστινό τροχό αλλά δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα δύο ποδήλατά του μετατράπηκαν σε ένα νέο στήσιμο το απόγευμα, το οποίο είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά στη δοκιμή Jerez και με ένα ποδήλατο το πρωί.

Λίγο μετά τον Marquez, ο Brad Binder προκάλεσε την επόμενη συντριβή. Ο αναβάτης της KTM είχε ήδη τρακάρει στην πρώτη ελεύθερη προπόνηση. Αυτή τη φορά χτυπήθηκε πάνω από τον μπροστινό τροχό στη στροφή 13.

Crash number 2 of the day for @BradBinder_33

Different spot, same outcome for the South African #FrenchGP pic.twitter.com/yHhIDf5pU1

MotoGP (@MotoGP) May 10, 2024

MotoGP France Le Mans: Ο πρώιμος ρυθμός καθορίστηκε από τον Maverick Vinales, ο οποίος ηγήθηκε της κατάταξης για μεγάλο χρονικό διάστημα με χρόνο 1:31.359 λεπτά. Λίγο μετά το ημίχρονο ανέλαβε ο Χόρχε Μάρτιν. Ωστόσο, ο πίνακας άρχισε να κινείται μόνο στον αγώνα για τις απευθείας θέσεις στο Q2.

Με φρέσκα ελαστικά ο ρυθμός αυξήθηκε σημαντικά και πάλι. Ο πρώτος αναβάτης που έκανε break 1:31 ήταν ο Fabio Di Giannantonio. Προηγήθηκε με νέο καλύτερο χρόνο 1:30.683 λεπτά. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ.

Στο τέλος, άλλα τέσσερα ονόματα τον πέρασαν – εκτός από τους τρεις πρώτους, ήταν και ο αναβάτης της Aprilia Vinales, ο οποίος ολοκλήρωσε την προπόνηση στην τέταρτη θέση. Πίσω από τον Di Giannantonio στην πέμπτη θέση ήταν οι Jack Miller (KTM), Aliex Espargaro (Aprilia), Franco Morbidelli (Pramac-Ducati) και Marco Bezzecchi (VR46-Ducati).

Ο Fabio Quartararo εξασφάλισε την τελευταία απευθείας θέση στο Q2 στο Grand Prix του σπιτιού του στην δέκατη θέση. Ο αναβάτης της Yamaha είχε μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου λιγότερο από τον καλύτερο χρόνο.

Ο Enea Bastianini (Ducati) έχασε ελάχιστα το cut μετά από ένα καθυστερημένο τρακάρισμα και τερμάτισε ενδέκατος. Ο Binder συνετρίβη για δεύτερη φορά στην τελική φάση και δεν κατάφερε να περάσει τη 17η θέση. Οι κίτρινες σημαίες προκάλεσαν ακύρωση ορισμένων χρόνων γύρων.

@marcmarquez93's last attempt goes wrong

The Spaniard will have to face Q1 tomorrow as he ends Practice in 13th place #FrenchGP pic.twitter.com/n6xTMHzlu2

MotoGP (@MotoGP) May 10, 2024

MotoGP France Le Mans: Ο Marc Marquez έχασε επίσης έναν γύρο εξαιτίας αυτού. Στην τελευταία προσπάθεια, αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον πρώτο τομέα, έκανε ένα λάθος που τελικά του κόστισε την απευθείας είσοδο στο Q2. Ο Ισπανός κόλλησε στη 13η θέση και πρέπει να πάει στο Q1 αύριο, όπως και ο συμπαίκτης του Alex Marquez στη 19η θέση.

Κατέληξε μέχρι τους οδηγούς της Honda. Ο Joan Mir τερμάτισε 18ος, 1.133 δευτερόλεπτα πίσω από τον κορυφαίο. Οι συνάδελφοί του στο brand Johann Zarco, Luca Marini και Takaaki Nakagami κατέλαβαν τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα