Πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει σέντερ φορ; – Τι γίνεται με στόπερ

Ο Ολυμπιακός πάει στην εορταστική διακοπή όντας τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή, στην τρίτη θέση της Stoiximan Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» διάγουν μια χρονιά με αρκετές αλλαγές. Από προπονητή και παίκτες μέχρι πιο βαθιά, τεχνικό διευθυντή, μέχρι και αντιπρόεδρο.

Πολύς λόγος γίνεται για το ματς στο Περιστέρι,

για το ότι ο Καρβαλιάλ δεν γύρισε να κοιτάξει καν τις επιλογές στον πάγκο του.

Για να είμαστε ρεαλιστές, ποιος θα έμπαινε και θα έπαιρνε το παιχνίδι; Εδώ έρχεται και δένει η μεταγραφολογία. Έως και έξι μεταγραφές μπορεί να φτάσει η ομάδα του Πειραιά.

Μεταξύ μας, υπερβολικός αριθμός. Ωστόσο, τρεις με τέσσερις πρέπει να γίνουν ξεκινώντας από δύο βασικές προσθήκες.

Ολυμπιακός: Ο επιθετικός μέσω Μέντες

Η πρώτη είναι το θέμα του σέντερ φορ. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος έχει Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Κάτι που σημαίνει ότι ο βασικός επιθετικός της ομάδας, Αγιούμπ Ελ Κααμπί θα απουσιάσει.

Αν επανέλθει από τη θλάση του και ο Ελ Αραμπί θα τον ακολουθήσει.

Επομένως, ο Ολυμπιακός μένει με έναν παίκτη που δεν είναι καθαρός επιθετικός, αλλά περισσότερο δεκάρι. Ναι, περί Γιόβετιτς ο λόγος.

Επομένως, μια σημαντική κίνηση θα ήταν «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν για «No9». Οι Πειραιώτες διατηρούν στο κάδρο τον Αντρέ Σίλβα, ο οποίος ως δανεικός από τη Λειψία στη Σοσιεδάδ δεν υπολογίζεται πλέον.

Παρότι «αλμυρό» το κασέ του, ο μάνατζέρ του είναι ο Ζόρζε Μέντες, άνθρωπος που ήδη έχει Καρβαλιάλ-Ποντένσε στον Ολυμπιακό. Γιατί λοιπόν να μην ήταν ένα win-win situation;

Και το κλαμπ του Πειραιά αποκτά τουλάχιστον για έξι μήνες έναν επιθετικό με εκτόπισμα που έχει το εύκολο γκολ και ο Μέντες θα έχει έναν ικανοποιημένο πελάτη μέχρι να γυρίσει στη Λειψία.

Ο στόπερ που θυμίζει… Ροντινέι

Η άλλη προσθήκη αφορά στο κέντρο της άμυνας. Πορόσο και Φρέιρε δανεικοί και στα «πιτ» με τραυματισμούς. Μόνος του ο Ρέτσος δεν μπορεί να κρατήσει την οπισθοφυλακή, καθώς και ο Ντόι είναι με τις ώρες του.

Η περίπτωση που παίζει τις τελευταίες ώρες αφορά στον Λέο Περέιρα, τον 27χρονο αμυντικό της Φλαμένγκο. Ένα προφίλ που μοιάζει με αυτό του Ροντινέι. Δίαυλος με μάνατζερ στη βραζιλιανική αγορά υπάρχει, είναι αριστεροπόδαρος με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Μόνο που υπάρχουν δύο θέματα

Θέση ξένου, όχι κοινοτικόςΠανάκριβος, με συμβόλαιο που μπορεί να αγγίζει και διψήφιο αριθμό «χαρτιών»

Άρα, για να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εξετάσει το καθεστώς. Συνιδιοκτησία με τον βραζιλιανικό σύλλογο ή Δανεισμός; Γιατί για αγορά, ξεχάστε το. Πάντως πρόκειται για έναν παίκτη που δεν μασάει, πολύ ταχυδυναμικό και έτοιμο να βοηθήσει εμπράκτως.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα