Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία θέλει Eurofighter

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία δοκιμάζει την προσέγγιση της ΕΕ ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδιαφέρον της για την αγορά του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon (4ης γενιάς +), γράφει το pentapostagma.gr.

Προς επιβεβαίωση των όσων έγραφε το Sportime από το Νοέμβριο, προς τα Eurofighter φαίνεται πως στρέφεται η Άγκυρα, με τις πλάτες της Γερμανίας αφού βλέπει τον στόλο των μαχητικών της αεροσκαφών να σαπίζει.

Το 70% των F-16

της Τουρκίας είναι στα όριά του. Έτσι, μετά το στοπ των ΗΠΑ στην αγορά F-35 η Τουρκία σκέφτεται να αρχίσει να εκσυγχρονίζει τα υπάρχοντα μαχητικά της, ώστε να τους προσθέσει 4.000 επιπλέον ώρες πτήσεις. Ήδη τα περισσότερα εξ αυτών έχουν φτάσει τις 8.000 ώρες πτήσεις.

Η αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Rafale από την χώρα μας , δημιουργεί αεροπορική ανισορροπία στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας, την οποία η Τουρκία με τυχόν αγορά του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon (4ης γενιάς +) θα εξισορροπήσει.

Οι Γερμανοτουρκικές σχέσεις ανέκαθεν ήταν πολύ καλές, ενώ πρόσφατα η Γερμανική εταιρεία Siemens μαζί με τουρκική εταιρεία ενέργειας ανέλαβαν την κατασκευή 2 σταθμών παραγωγής ενέργειας στη Λιβύη.

Η Τουρκία κάνει σκέψεις να στραφεί στα ευρωπαϊκά Eurofighter, αφού με τις πλάτες της Γερμανίας η Άγκυρα επιδιώκει να ξεπεράσει το άτυπο εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι μάλιστα σκέφτονται να αναγάγουν τα Eurofighter στα βασικά τους μαχητικά αεροσκάφη, αφού ο εκσυγχρονισμός των F-16 κρίνεται κοστοβόρος.

Οι σκέψεις της Άγκυρας για την αγορά Su 35 και S-57 για την ώρα εγκαταλείπεται, αφού το κόστος για να συνδεθούν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη με τα συστήματα ραντάρ της Τουρκίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) είναι δυσβάσταχτο.

Θα ξελασπώσει για μία ακόμα φορά η Γερμανία την Τουρκία;

Διαβάστε επίσης:

Στο Αιγαίο σε λίγες μέρες F-16, F-15 και F-35 – Αμηχανία στην Άγκυρα

Ελληνοτουρκικά: Στην Ελλάδα 18 έως 24 F-35 λέει η Lockheed Martin

Το άρθρο Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία θέλει Eurofighter εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα