Πέμπτη 21 Νοεμβρίου Εορτολόγιο: Τα εισόδια της Θεοτόκου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου Εορτολόγιο: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τα εισόδια της Θεοτόκου.

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν.

Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία,

το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία.

Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια.

Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ατζέντα της ημέρας (20/11)

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου Εορτολόγιο

Εισόδια της ΘεοτόκουΌσιος Προκόπιος της Βιάτκα ο δια Χριστόν σαλόςΣύναξη της Παναγίας Χαβιαράς στην ΒέροιαΣύναξη της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην ΑμοργόΣύναξη της Παναγίας της Οδηγήτριας στην ΚίμωλοΣύναξη της Παναγίας της Μαλτέζας στην ΣαντορίνηΣύναξη της Παναγίας της Κουνίστρας στην ΣκιάθοΣύναξη της Παναγίας στο Κακόβολο της ΚύθνουΣύναξη της Παναγίας των Εισοδίων (του Λαγκαδιού) στην Αγριλιά ΘηρασιάςΣύναξη της Παναγιάς της ΕικοσιφοίνισσαςΣύναξη της Παναγιάς της Καπνικαρέας στην ΑθήναΣύναξη της Παναγιάς της Αρχαγγελιώτισσας στην ΞάνθηΣύναξη της Παναγίας Μετόχι στην ΣαντορίνηΣύναξη της Παναγίας της Μηλεσιώτισσας στον ΩρωπόΣύναξη της Παναγίας της Γλυκογαλούσας στην ΣαντορίνηΣύναξη της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης (ή Πορτοκαλούσας) στο ΆργοςΣύναξη της Παναγίας της Βλασσαρούς στην ΑθήναΣύναξη της Παναγίας Ελώνης στην ΑρκαδίαΣύναξη της Παναγίας Επίσκεψης στα ΤρίκαλαΣύναξη της Παναγίας της ΜαχαιριώτισσαςΣύναξη της Παναγίας της Καταπολιανής στην ΤήνοΣύναξη της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας στην ΝάξοΣύναξη της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας στον Οξύλιθο ΕυβοίαςΣύναξη της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας στα Καλύβια (Εννέα Πύργοι)Σύναξη της Παναγίας της Κασσωπίτρας στην ΚέρκυραΣύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον ΌροςΣύναξη της Παναγίας Μπάμπιανης στην Λάκκα ΠέλλαςΣύναξη της Παναγίας Νησιώτισσας στην ΦολέγανδροΣύναξη της Παναγίας της Λεμονίτισσας στην Σύμη

Σήμερα γιορτάζουν 

ΒιργινίαΔέσποινα (άγαμες)ΣουλτάναΜαρία

Σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ο ήλιος ανέτειλε στις 7:11π.μ. και θα δύσει στις 5:09μ.μ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Πέμπτη 21 Νοεμβρίου Εορτολόγιο: Τα εισόδια της Θεοτόκου appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα