Πάσχα με drones πάνω από τις σούβλες και μυστικούς αστυνομικούς!

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της Αστυνομίας, με στόχο την τήρηση των έκτακτων δράσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού το Πάσχα

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το έκτακτο σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τον κορονοϊό.

Στόχο της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και η αποφυγή των μετακινήσεων, κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

Το

απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του προστίμου των 300 ευρώ για την εκτός περιφερειακής ενότητας μετακίνηση.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και θα εκπνεύσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας (σ.σ. κωδικός «4»), θα ελέγχεται «σαρωτικά και ενδελεχώς» σ’ όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάσχα-Μεγάλη Παρασκευή: Πότε θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Σε περίπτωση παραβίασης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό, όπως και αφαίρεση πινακίδων του οχήματος, και πρόστιμο 150 ευρώ στον συνοδηγό – εφόσον υπάρχει.

Την ίδια ώρα, από τι αρχές της εβδομάδας, διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας, με την Τροχαία να ελέγχει κάθε όχημα, υπό τον φόβο της μαζικής εξόδου των κατοίκων των πόλεων για τον εορτασμό του Πάσχα.

Στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται και η εναέρια επιτήρηση των αυτοκινητοδρόμων και των παραδρόμων με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι και εντός της Αττικής – και των άλλων αστικών κέντρων – ώστε να αποτραπεί η μαζική μετακίνηση πολιτών σε εξοχικά ή οικογενειακά και φιλικά σπίτια.

Άλλωστε, ο κ. Χαρδαλιάς έχει στείλει σαφείς προειδοποιήσεις για τις συγκεντρώσεις πολιτών σε σπίτια, ανήμερα του Πάσχα, όπως και για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.

Στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛΑΣ έχουν τεθεί και οι εκκλησίες, υπό τον φόβο να υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού λόγω της συγκέντρωσης πιστών, ιδίως το βράδυ της Ανάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, οστυνομικοί – ακόμη και με πολιτικά – θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και ελέγχους έξω από εκκλησίες τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή, όσο και το Μεγάλο Σάββατο.

Μάλιστα, οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένες ομάδες στο Facebook, προκειμένου να αποτραπούν καλέσματα για συγκεντρώσεις σε εκκλησίες ή άλλα σημεία.

The post Πάσχα με drones πάνω από τις σούβλες και μυστικούς αστυνομικούς! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα