ΠΑΟΚ: Στην τελευταία αφαίρεση βαθμών θυμάστε τι έγινε;

19:26 5/3/2020 - Πηγή: Sportime

Νέα αφαίρεση βαθμών (-7) επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ και σε λίγο οι Θεσσαλονικείς θα τις… εκατοστήσουν. 24 ολόκληροι βαθμοί έχουν αφαιρεθεί από τον Δικέφαλο τα τελευταία χρόνια και αν λάβει κανείς υπόψιν ότι την σεζόν 2014-15, ο ΠΑΟΚ είδε να χρεώνεται τρεις βαθμούς από την ειδική βαθμολογία των τότε play off (άρα -15 εκείνη τη σεζόν) τότε οι τιμωρίες εκτοξεύονται στους 36 πόντους!

Απίστευτο

κι όμως αληθινό στην Ελλάδα, όπου εκκρεμούν δίκες δεκαετιών για τα στημένα, με τον τότε προπονητή της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη να καταθέτει σήμερα ότι όταν ο πρόεδρος τούς ζήτησε να χάσουν με 3-0 από τον Ολυμπιακό.

Τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης (;) ωστόσο για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά.

Θυμάστε όμως, τι έχει συμβεί στην τελευταία αφαίρεση βαθμών του Δικεφάλου; Μπορώ σύντομα να σας θυμίσω εγώ. Ήταν τότε, που εμφανίστηκε η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο μετά την ετεροχρονισμένη ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ. Σε μία εποχή, που ακόμη δεν είχαμε VAR στην Ελλάδα αλλά τότε… εφαρμόστηκε. Ο ΠΑΟΚ είχε πανηγυρίσει ένα γκολ τίτλου, Κομίνης και Ποντίκης έτρεξαν στη σέντρα, όμως ενημερώθηκαν μέσω… ενδοεπικοινωνίας ότι κάτι πήγε στραβά στη φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Σαββίδης: «Πρωτάθλημα πιθήκων, ξυλοδαρμών και γαυροσυστήματος»

Η συνέχεια είναι γνωστή… Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ τους επόμενους τρεις τίτλους, που παίχτηκαν! Το κύπελλο στο ΟΑΚΑ με μία τρομερή εμφάνιση, αήττητος το επόμενο πρωτάθλημα και ξανά το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ. Τότε, η αφαίρεση βαθμών έγινε το μεγάλο όπλο των «ασπρόμαυρων». Αδικήθηκαν, πείσμωσαν και δεν ήταν με τίποτα λιγότερο από όλα τα τρόπαια ικανοποιημένοι.

Και τα κατάφεραν. Σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όχι γιατί ο Λουτσέσκου είχε μαγικές ικανότητες και μετέτρεψε τον Δικέφαλο σε Ρεάλ, ούτε γιατί ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων. Αντίθετα, μάλιστα, τότε πούλησε για πολλά εκατομμύρια τον πρώτο του σκόρερ.

Όμως το μεγάλο του όπλο έγινε εκείνη η αφαίρεση βαθμών, που μετατράπηκε σε… καραμέλα στα χείλη του Ρουμάνου προπονητή και έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές του. Πέρσι, οι Θεσσαλονικείς έμπαιναν στο γήπεδο και ήξερες ότι κάτι θα γίνει και στο τέλος θα πάρουν τους τρεις βαθμούς. Γιατί το ήθελαν περισσότερο από κάθε αντίπαλο και είχαν έναν σπουδαίο στόχο. Να αποκαταστήσουν την αδικία, που ένιωσαν.

Τώρα, λοιπόν, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ, με το κύπελλο να εκκρεμεί και την ομάδα, που δεν βρισκόταν στα καλά της να ψάχνει μία σπίθα, να γίνει φωτιά και να «κάψει» ξανά. Η Super League, λοιπόν της την χάρισε απλόχερα…

The post ΠΑΟΚ: Στην τελευταία αφαίρεση βαθμών θυμάστε τι έγινε; appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα