ΠΑΟΚ: Κι όμως, αυτός είναι ο MVP του Δικεφάλου!

Μπορεί όταν ήρθε πέρσι στον ΠΑΟΚ να μην κέρδισε μία θέση στην ενδεκάδα της ομάδας και να ήταν πολλές φορές και εκτός αποστολής ωστόσο φέτος ο Γιόσιπ Μίσιτς με τον Αμπέλ Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.

Ο Κροάτης που την προηγούμενη σεζόν έπαιξε μόνο σε πέντε ματς του πρωταθλήματος φέτος έχει παίξει ήδη και στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές.

Ο Μίσιτς μάλιστα μπορεί να μην

ήταν στα αρχικά πλάνα του Αμπέλ Φερέιρα και να μπήκε ως αλλαγή την πρώτη αγωνιστική με τον Παναιτωλικό και αυτή ως αλλαγή αλλά πλέον είναι το «άλφα και το ωμέγα» των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Η εντυπωσιακή κερκίδα στον Βόλο (vid)

Ο 25χρονος που έχει τρία γκολ και τρεις ασίστ σε οχτώ αναμετρήσεις της Super League είναι ο mvp του ΠΑΟΚ σύμφωνα και με τα στατιστικά της επίσημης υπηρεσίας του πρωταθλήματος, την Galanis Sport.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για αρκετούς αλλά ο Μίσιτς είναι στο ξεκίνημα της σεζόν ο πιο σημαντικός παίκτης των νταμπλούχων.

Στον στατιστικό πίνακα «evaluation index», που μετράει τη συνολική στατιστική των παικτώνs, ο ποδοσφαιριστής που ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι στην κορυφή των παικτών της ομάδας του (πάνω απο τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σβιντέρσκι και τον Λέο Μάτος) και δεύτερος σε όλο το πρωτάθλημα πίσω απο τον Βαλμπεουνά του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαϊτανίδης: Μπαίνει στο χειρουργείο – Πόσο θα μείνει εκτός

Όμως ο Μίσιτς είναι κορυφή του ΠΑΟΚ και στην κατηγορία «Evaluation Points» που μετράει συνολικά τους θετικούς πόντους από κάθε παίκτη, αυτούς δηλαδή που προέρχονται από θετικές ενέργειες(πάσες,σουτ,γκολ),μείον τις αρνητικές(λάθη,φάουλ κατά κτλ).

Σε αυτόν τον πίνακα λοιπόν ο πρώην παίκτης της Χάιντουκ είναι πρώτος του ΠΑΟΚ και δεύτερος σε όλη την Super League με 181 πόντους, πίσω από τον Χουάν Νέιρα του ΟΦΗ και πάνω από τους Τσιλιανίδη, Σεμέδο, Γκιλιέρμε.

Στον αντίστοιχο πίνακα πέρσι στην κορυφή βρισκόταν ο Φορτούνης και δεύτερος ήταν ο Ντίεγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος ήταν πρώτος του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και στον στατιστικό πίνακα evaluation index με την στατιστική υπηρεσία να αναδεικνύει τον Ολλανδό ως τον πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή της ομάδας, που πήρε πέρσι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Username: ΠΑΟΚ – Password: Δημήτρης Γιαννούλης

Ο Μίσιτς, άλλωστε, είναι μαζί με τον Βαλμπεουνά, ο καλύτερος της χώρας στις σέντρες αφού έχει τις περισσότερες πετυχημένες με τους δεύτερους (Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ) του Δικεφάλου να έχουν μόλις εννιά.

Επίσης, έχει τις περισσότερες ασίστ του ΠΑΟΚ μαζί με τον Λημνιό και τον Γιαννούλη αλλά είναι και ο τέταρτος πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής της Ελλάδας, έχοντας τρία γκολ με οχτώ τελικές με πρώτο του ΠΑΟΚ και δεύτερο σε όλο το πρωτάθλημα να είναι ο Κάρολ Σιβντέρσκι.

Ο Μίσιτς επίσης, είναι πίσω από τον Σβιντέρσκι αυτός με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι των ασπρόμαυρων αλλά και ο καλύτερος της Super League, στον σημαντικό στατιστικό πίνακα «team coordination», που μετράει τη συμβολή ενός παίκτη στο παιχνίδι της ομάδας.

Σε αυτήν την κατηγορία την προηγούμενη σεζόν κορυφαίος της χώρας ήταν ο Φορτούνης και του ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Όμως ο Μίσιτς είναι ιδιαίτερα δυνατός και στα αμυντικά του καθήκοντα και πρώτος του ΠΑΟΚ στα κλεψίματα καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος με 22 κλεψίματα οχτώ λιγότερα απο τον πρώτο, που είναι ο Μιγκελ Μεγιάδο του ΟΦΗ.

Όλα αυτά τα στατιστικά νούμερα φυσικά είναι απόλυτα εναρμονισμένα με την εικόνα του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που πραγματικά εντυπωσιάζει σε κάθε ματς του φετινού ΠΑΟΚ που έχει δημιουργήσει ο Αμπέλ Φερέιρα ο οποίος γνώριζε τον Μίσιτς από την παρουσία του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΠΑΟΚ: Κι όμως, αυτός είναι ο MVP του Δικεφάλου! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα