ΠΑΟΚ: Η στρατηγική του Ραζβάν Λουτσέσκου στη διαχείριση των διεθνών

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά γνώρισε την ήττα με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μπήκε με το αριστερό στη νέα Super League 1.

Οι ασπρόμαυροι απώλεσαν τους τρεις βαθμούς, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βλέπει το αήττητο σερί των 35 αγώνων που διατηρούσε να λαμβάνει τέλος.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στον αγώνα κόντρα στην Ηπειρώτικη ομάδα χρησιμοποίησε σχεδόν όλα τα δυνατά του χαρτιά, με την

κατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, να φανερώνει την στρατηγική που έχει αναφορικά με τη διαχείριση των διεθνών παικτών της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, επέλεξε πλην του Κάρολ Σβιντέρσκι, να μην δώσει σε κανέναν άλλον διεθνή ποδοσφαιριστή, φανέλα βασικού στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η εξήγηση για την επιλογή αυτή είναι απλή καθώς ο Λουτσέσκου από τη πρώτη του κιόλας θητεία στον ασπρόμαυρο πάγκο φανέρωσε την τάση του να μην χρησιμοποιεί τους διεθνείς παίκτες καθώς αυτοί έχασαν αρκετές προπονήσεις κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων τους με τις Εθνικές ομάδες.

Έτσι και στον χθεσινό αγώνα επέλεξε να αγωνιστούν από την αρχή παίκτες με τους οποίους δούλεψε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα, οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Γιάσμιν Κούρτιτς που θεωρούνται βασικοί στην φετινή ομάδα του Λουτσέσκου, να μείνουν στον πάγκο και την θέση τους να πάρουν οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Ντόουγκλας Αουγκούστο αντίστοιχα.

Εξαίρεση σε αυτή τη συνήθεια του Ρουμάνου, αποτέλεσε ο Κάρολ Σβιντέρσκι, που είδε το όνομα του στις αρχικές επιλογές του προπονητή του, με την ανετοιμότητα του Τσούμπα Άκπομ, που πέρασε στη συνέχεια ως αλλαγή, να παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Διαβάστε ακόμη: 

Λουτσέσκου: «Ο αγωνιστικός χώρος έμοιαζε με τρίτης κατηγορίας, υπεύθυνος είμαι εγώ»

Σβαμπ: «Θέλουμε βελτίωση, το φταίξιμο είναι δικό μας»

MasterChef: Κέρδισε όλους τους αγώνες ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα