ΠΑΟΚ: Η ισορροπία στις πρεμιέρες των play offs και ο καλός οιωνός με ΑΕΚ (vids)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ σήμερα (21/3, 19:30) για την 1η αγωνιστική των playoffs, με τις πρεμιέρες να είναι απόλυτα ισορροπημένες για τους «ασπρόμαυρους».

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη σέντρα στα playoffs της Super League, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ

σήμερα (21/3, 19:30).

Αμφότερες οι ομάδες θα παλέψουν προκειμένου να τερματίσουν στις πρώτες τρεις θέσεις ώστε να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη μέσω του Conference League. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 4η θέση με 47 βαθμούς, έναν λιγότερο δηλαδή από τους «κιτρινόμαυρους» που είναι στην 3η θέση με 48.

Το… μίνι πρωτάθλημα επέστρεψε πέρυσι μετά από μία διακοπή δύο χρόνων, έχοντας ωστόσο διαφοροποιήσεις, καθώς σε αυτά συμμετέχουν πλέον και οι πρωτοπόροι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Το ζευγάρι των Δικεφάλων είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα στις πρεμιέρες των playoffs, με τους δυο τους να έχουν ανοίξει αυλαία τέσσερις φορές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι περισσότερες αν εξαιρέσουμε τα χρόνια που οι «κιτρινόμαυροι» απουσίασαν από τα μεγάλα σαλόνια, αλλά και τη σεζόν 2007/08 που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να μπουν.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν την απόλυτη ισορροπία τα προηγούμενα χρόνια στις πρεμιέρες του μίνι πρωταθλήματος, καθώς μετρούν τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Το Sportime.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας θυμίζει τα ματς με τα οποία άνοιξε… αυλαία ο Δικέφαλος τα προηγούμενα χρόνια.

2008-09 / ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός 0-1

Στην πρώτη του παρουσία σε play offs (ήταν η δεύτερη χρονιά που διεξάγονταν), ο Δικέφαλος δεν τα κατάφερε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στους «Πράσινους» στο 87’ της αναμέτρησης.

2009-10 / ΑΕΚΠΑΟΚ 0-0

Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να νικάει στην… κούρσα. Ο Δικέφαλος μπήκε με φόρα στα playoffs, όμως την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο ΟΑΚΑ, φεύγοντας ωστόσο με το βαθμό της ισοπαλίας χωρίς σκορ.

2010-11 / ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός 2-1

Ο ΠΑΟΚ με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του ξεκίνησε το… μίνι πρωτάθλημα με το δεξί. Ο Κλάους Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ στο 57’ με πανέμορφο τρόπο, ενώ ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ έκανε το 2-0 στο 75’ μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια. Ο Παναθηναϊκός μείωσε 4 λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Τζιμπρίλ Σισέ.

2011-12 / ΠΑΟΚΑΕΚ 1-0

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν και πήραν τη νίκη την τελευταία στιγμή, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το 87ο λεπτό.

2012-13 / Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-1

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός πως κατάφερε να προηγηθεί στο 60’ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη με εκπληκτικό ψαλιδάκι, εν τέλει έχασε με ανατροπή το ματς. Ο Ματίας Ιγκλέσιας ισοφάρισε στο 72’, ενώ στο 90’ ο Σουμπίνιο έκανε το 2-1 με εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά.

2013-14 / ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε για δεύτερη σερί χρονιά σκούρα σε πρεμιέρα και μάλιστα με τον θεωρητικά πιο αδύναμο της τετράδας. Ο Μπαράλες έβαλε μπροστά την ομάδα του μόλις στο 12ο λεπτό, με τον Στοχ να απαντάει στο 59’ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

2014-15 / Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1

Ο Δικέφαλος έμεινε για άλλη μία χρονιά μακριά από τη νίκη στο πρώτο ματς των playoffs. Ο Αγκουαζί εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση του Ιτάνζ κάνοντας το 1-0 στο 7’, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 32’ με πλασέ του Περέιρα.

2015-16 / ΠΑΟΚΑΕΚ 2-1

Ο ΠΑΟΚ με μεγάλη ανατροπή κατάφερε και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 44’ ο Γιόχανσον έκανε το 0-1, με τον Ροντρίγκεζ να απαντάει στο 61’ με εκπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ενώ ο Μυστακίδης ήταν αυτός που στο 82’ με πανέμορφο τρόπο έκανε την ολική ανατροπή.

2016-17 / ΠΑΟΚΑΕΚ 0-1

Στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρεμιέρα των playoffs, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μεγάλο διπλό, με τον Ντίντακ Βιλά να πετυχαίνει στο 10ο λεπτό το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

2019-20 / ΠΑΟΚΟλυμπιακός 0-1

Άλλη μία πρεμιέρα στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ, όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 σε ένα πολύ… φτωχό παιχνίδι. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο 23’, εκμεταλλευόμενος τη λανθασμένη αντίδραση της «ασπρόμαυρης» άμυνας.

ΠΑΟΚ: Με Βιεϊρίνια αλλά χωρίς Βαρέλα και Καγκάβα στο ντέρμπι!

Τζόλης: Περνάει από… «ακτινογραφία» στο εξωτερικό!

Το άρθρο ΠΑΟΚ: Η ισορροπία στις πρεμιέρες των play offs και ο καλός οιωνός με ΑΕΚ (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα