ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η επόμενη μέρα της τροπολογίας, τι προβλέπεται

Η τροπολογία που αφορούσε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το μεσημέρι της Τετάρτης (29/1) και όπως είναι γνωστό οι δύο ΠΑΕ αποφεύγουν τον υποβιβασμό.

Τι ακολουθεί, ωστόσο, μετά τη Βουλή; Ποια είναι τα επόμενα βήματα και τι προβλέπεται να ακολουθηθεί;

Ακόμη και μετά την ψήφιση της τροπολογίας, δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά το διαδικαστικό της υπόθεσης.

Το πρώτο βήμα που αναμένουν όλοι με τεράστιο ενδιαφέρον είναι η καθαρογραμμένη

εισήγηση (πόρισμα) της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συνοδευόμενη από το σκεπτικό της, θα αποσταλεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η τελευταία θα τα διαβιβάσει στον αθλητικό δικαστή της Super League 1.

Αυτός με τη σειρά του θα καλέσει τις δύο ΠΑΕ σε απολογία και λογικά η κλήση θα αφορά την συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου.

Εκεί ο αθλητικός δικαστής θα μπει στην ουσία της υπόθεσης κι αφού εξετάσει τα στοιχεία της Επιτροπής κι ακούσει τους ισχυρισμούς των δύο ομάδων θα βγάλει την απόφαση του.

Είτε αυτή θα ανακοινωθεί αυθημερόν, είτε το αργότερα μέχρι τη Δευτέρα 10/2.

Αν ο δικαστής πειστεί ότι οι δύο ΠΑΕ είναι ένοχες για τα ελεγχόμενα αδικήματα και τις τιμωρήσει, τότε αυτές έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων (που υπάγεται στην ΕΠΟ).

Αν η τιμωρία τους παραμείνει και στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, τότε οι δύο ΠΑΕ θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να προσφύγουν στο CAS (το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο).

Υπάρχει όμως και η περίπτωση ΠΑΟΚ και Ξάνθη να αθωωθούν από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο, δικαίωμα προσφυγής (που θα εκδικασθεί πάλι στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ) έχει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ή ομάδες οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η επόμενη μέρα της τροπολογίας, τι προβλέπεται appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα