Παναθηναϊκός: «Ρε παιδιά είναι καλός αυτός ο Διαμαντάκης;»

00:04 9/7/2020 - Πηγή: Sportime
Ήταν καλοκαίρι του 2001. Ο Παναθηναϊκός μόλις έχει ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Λάζαρου Παπαδόπουλου και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έλεγε: «Ρε παιδιά αυτός ο Εμφιετζόγλου με έχει τρελάνει να πάρω έναν… Διαμαντάκη! Είναι τόσο καλός;». Ο… Διαμαντάκης
ήταν φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης!

Τότε ο Διαμαντίδης ήταν σχετικά άγνωστος αλλά ο Παναθηναϊκός έμελλε να αποκτήσει στο μέλλον τον παίκτη. Που έγινε δικό του παιδί. Εμβληματικός αρχηγός του. Τότε μόλις έκανε τα πρώτα του βήματα στον Ηρακλή, ανακάλυψη του Κώστα Πιλαφίδη από την Καστοριά.

Τρία καλοκαίρια αργότερα ο νεαρός γκαρντ υπέγραψε στον Παναθηναϊκό καθώς το… πεπρωμένο φυγείν αδύνατο!

Ο Καστοριανός γκαρντ, με το ακούρευτο μαλλί τότε, είχε κάνει θραύση στον Ηρακλή ειδικά την περασμένη σεζόν! Στα ημιτελικά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό είχε κάνει το… βίο αβίωτο των «πράσινων». Τελικά ο Παναθηναϊκός  επικράτησε με 2-1 και πέρασε στον τελικό όπου με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» με 3-0 το Μαρούσι.

Πάντως ο «Διαμαντάκης» στις 23/4/2004 είχε «σαρώσει» τον Παναθηναϊκό με 19 πόντους- 14 ριμπάουντ- 9 ασίστ- 6 κλεψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ.  Ο Ηρακλής είχε διαλύσει με 73-55 τους «πράσινους» και είχε ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1! Ο Ομπράντοβιτς δεν θα ήθελε να χάσει με τίποτα αυτόν τον παίκτη…

Η συνέχεια πάντως δεν είχε το… θρίλερ που πολλοί περίμεναν ή και μνημονεύουν ακόμα. Ο Ολυμπιακός όντως ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη, αλλά δεν είχε πιθανότητες απέναντι στον πανίσχυρο Παναθηναϊκό της εποχής.

Αν θυμάστε η περίοδος 2004-2005 ήταν η χειρότερη στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Και το καλοκαίρι του 2004, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά.

Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει το σενάριο ότι ο Ολυμπιακός αν έδινε… 50 χιλιάδες παραπάνω, θα έπαιρνε τον παίκτη. Όταν κάποτε ρωτήσαμε τον Μάνο Παπαδόπουλο γι’ αυτό, χαμογέλασε κι απάντησε: «Δεν υπάρχει αυτό… Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός έδινε 50 χιλιάδες παραπάνω, ο Παναθηναϊκός θα έδινε εκατό! Ο Διαμαντίδης δεν θα χανόταν ποτέ από τον Παναθηναϊκό».

Ο πρώτος αγώνας του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό στο παρακάτω βίντεο



Το άρθρο Παναθηναϊκός: «Ρε παιδιά είναι καλός αυτός ο Διαμαντάκης;» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα