Παναθηναϊκός πρωτοποριακός: Γραφή Braille στις φανέλες

23:43 5/9/2020 - Πηγή: Sportime
Ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός κουβαλούσε με περηφάνια την ταμπέλα του πρωτοπόρου, του ρηξικέλευθου… Της ομάδας που δείχνει τον δρόμο στις υπόλοιπες και βγαίνει εκτός των στενών αθλητικών ορίων.

«Παραμένει ιστορική ευθύνη, ο Παναθηναϊκός να συμμετέχει σε κάθε δράση με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας

και την ενίσχυση της κοινωνικής ισορροπίας.

Για τον σύλλογό μας, οποιαδήποτε διάκριση (φυλετική, θρησκευτική κ.τ.λ.) είναι απολύτως αντίθετη με τις ιδρυτικές αρχές μας, με τις αξίες του αθλητισμού και την ηθική διαδρομή των φιλάθλων μας.

Γι’ αυτό και οι δράσεις μας είναι συστηματικές και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε διεθνή δίκτυα κοινωνικής ευθύνης όπως η FARE, το European Football for Development Network και το ECA, τη διοργάνωση εκδηλώσεων ή τη συνδρομή μας σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς, τη χορήγηση αθλητικού εξοπλισμού, την στήριξη σε ιδρύματα και την υποδοχή ευπαθών κοινωνικά ομάδων στο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ «Γ. Καλαφάτης» και στην ιστορική έδρα «Απ. Νικολαϊδης».

Συνεχίζουμε με τη δύναμη του κόσμου, ν’ αγκαλιάζουμε τις πρωτοβουλίες που βάζουν πάνω από όλα τον Άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, ιδανικά με τα οποία ο Παναθηναϊκός δίδαξε και γαλούχησε τους καλύτερους αθλητές και φιλάθλους», αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα της ομάδας.

Προφανώς δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μερικές αράδες οι δράσεις του συλλόγου, όμως άξιζε τον κόπο αυτή η εισαγωγή μετά και τη νέα καινοτομία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης «Παναθηναϊκός για όλους», η ΠΑΕ αποφάσισε να εφαρμοστεί στις φανέλες η γραφή Braille, δηλαδή η ανάγλυφη εκτύπωση που προσφέρει τη δυνατότητα στους τυφλούς να έχουν πρόσβαση στα γραφόμενα.

«Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Φάρος τυφλών» που βοήθησε στη γραφή, ξεπέρασε τα τεχνικά προβλήματα χρήσης της συγκεκριμένης μεθοδολογίας πάνω σε ύφασμα τεχνολογίας.

Η λέξη «Παναθηναϊκός» γραμμένη με τη γραφή Braille κοσμεί το πίσω μέρος της φανέλας πάνω από τον αριθμό του ποδοσφαιριστή», αναφέρει η «πράσινη» ενημέρωση που έκανε υπερήφανους όλους τους υγιείς φιλάθλους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ο Παναθηναϊκός πρωτοπορεί και χρησιμοποιεί στις νέες φανέλες του τη γραφή Braille, την ανάγλυφη εκτύπωση που προσφέρει τη δυνατότητα στους τυφλούς να έχουν πρόσβαση στα γραφόμενα! #Panathinaikos #paofc2020_21 #LikeGreensDo #PanathinaikosAboveAll

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos) στις 5 Σεπ, 2020 στις 1:26 πμ PDT

Το άρθρο Παναθηναϊκός πρωτοποριακός: Γραφή Braille στις φανέλες εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα