Παναθηναϊκός: Προς παραμονή στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός, λογικά, θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το sportime.gr καταγράφει τα δεδομένα…

Η σύμβαση του «τριφυλλιού» με το ΟΑΚΑ ήταν για 1 χρόνο και για 2 χρόνια το πλάνο εξόφλησης των παλαιών οφειλόμενων προς

το Στάδιο. Το αντίτιμο των 240.000 ανά έτος κρίθηκε ιδιαιτέρως ελκυστικό. Οι 40.000 ευρώ περίπου τον μήνα για το χρέος τακτοποιούνται κανονικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime. Έτσι το καλοκαίρι του 2020, θα έχει «σβήσει» η οφειλή.

Αν ο Παναθηναϊκός μείνει και την επόμενη σεζόν στο ΟΑΚΑ, τότε θα έχει δαπανήσει σε 2 χρόνια όσα απαιτούνται στη Λεωφόρο για το μισό χρονικό διάστημα. Συν τοις άλλοις, το «Απόστολος Νικολαΐδης» θέλει ρετουσάρισμα βαρβάτο για να φιλοξενήσει ξανά ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Επομένως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει καν ο προγραμματισμός και η πρόθεση να γίνουν όλα αυτά.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ

Οι σχέσεις ΠΑΕ, Αθλητικού Ομίλου έχουν αποκατασταθεί. Αλλά ο Μάιος έχει μπει στο τελευταίο 10ήμερο και δεν υπάρχει κάποια υπόνοια για επιστροφή στην ιστορική έδρα των «πράσινων». Οι διαταραγμένες σχέσεις των οπαδών με τη διοίκηση αποτελούν, επίσης, τροχοπέδη ενδεχόμενης τέτοιας κίνησης. Εδώ στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν γλίτωσε το -5 ο Παναθηναϊκός και τη ζημιογόνο τιμωρία για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό. Υλικά και ηθικά…

Αντίθετα, πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο επιστροφής -έστω για λίγους μήνες- στην εκκίνηση της περιόδου 2020-2021. Σεζόν που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να βρει στην Ευρώπη το «τριφύλλι». Εκεί η συζήτηση θα αποκτήσει άλλα δεδομένα, ωστόσο πρόκειται για μακρινό ζήτημα και όχι άμεσου ενδιαφέροντος. Τότε, λοιπόν, παίζει η επιστροφή (σημείωση: η άδεια λειτουργίας της Λεωφόρου λήγει το 2021) γιατί θα πρέπει να κλείσει το ΟΑΚΑ, ώστε να γίνει συντήρηση στο στέγαστρο Καλατράβα (ζήτημα που επηρεάζει και την ΑΕΚ, η οποία δύσκολα θα έχει μπει στη νέα έδρα της).

Είναι θέμα ασφάλειας το στέγαστρο και η συντήρησή του, απασχολεί την Πολιτεία και τους επόμενους μήνες θα ληφθεί η απόφαση για το πότε αυτό θα γίνει.

ΚΟΙΝΟ… 50ΑΡΙΚΟ!

Η ΠΑΕ και φέτος ενίσχυσε τον Ερασιτέχνη και ας μην εφαρμόστηκε η κάρτα φιλάθλου. Σε κάθε αγορά εισιτηρίου υπήρχε η πρόβλεψη των 2 ευρώ υπέρ του Αθλητικού Ομίλου τις πρώτες ημέρες διάθεσης και στη συνέχεια η προαιρετική συνεισφορά των φιλάθλων.

Εφόσον επισημοποιηθεί η συμφωνία για υποχρεωτική εγγραφή μέλους στον Ερασιτέχνη αντί 50 ευρώ με κάθε αγορά εισιτηρίου διαρκείας (από ΠΑΕ και ΚΑΕ), θα πρόκειται πράγματι για ένα βήμα συντεταγμένης ενίσχυσης στον ΑΟ. Και, ίσως, ένας οιωνός συζήτησης γύρω από επιστροφή στη Λεωφόρο σε νέα βάση. Σίγουρα, πάντως, το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα δηλωθεί ως 2η έδρα των «πράσινων» και όχι η Ριζούπολη όπως τη σεζόν που τελείωσε…

The post Παναθηναϊκός: Προς παραμονή στο ΟΑΚΑ appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα