Παναθηναϊκός: Οι δύο κινήσεις που… κλειδώνουν το ρόστερ!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά με τίτλο στη Basket League, βλέποντας τον Ολυμπιακό να ανατρέπει τη σειρά των τελικών, όμως δεν θα αργήσει να γυρίσει σελίδα.

Παρά την πικρία της απώλειας, το «τριφύλλι» δείχνει ήδη από τώρα ότι δεν σκοπεύει να περιμένει

και έχει προχωρήσει στον βασικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, κρατώντας σχεδόν αναλλοίωτο τον κορμό του και προσθέτοντας «πινελιές» ποιότητας εκεί όπου χρειάζεται, κάνοντας τα χατίρια του Εργκίν Αταμάν.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί δύο μεταγραφές που δείχνουν τις προθέσεις του συλλόγου. Ο Τι Τζέι Σορτς, που κάνει θραύση στα γαλλικά πλέι-οφ με την Παρί, έχει συμφωνήσει για δύο χρόνια με απολαβές που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ ανά σεζόν και χωρίς ρήτρα για το NBA.

Παράλληλα, ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι και τυπικά παίκτης του Παναθηναϊκού, με στόχο να πάρει χρόνο και ρόλο στο πρωτάθλημα, διεκδικώντας παράλληλα λεπτά και στην Euroleague.

Παναθηναϊκός: Το πλαισίωμα του Λεσόρ και η θέση «3»

Η επόμενη βασική προσθήκη αναμένεται να αφορά παίκτη κυρίως που θα παίζει στη θέση «3» με αμυντική ικανότητα, αξιόπιστο σουτ και χαμηλή απαίτηση σε κατοχές.

Η αβεβαιότητα γύρω από τον Γκριγκόνις, που ταλαιπωρείται ακόμα από τραυματισμό στη μέση, σε συνδυασμό με το πιθανό «αντίο» του Ιωάννη Παπαπέτρου, δημιουργεί την ανάγκη για έξτρα ενίσχυση σε αυτή τη γραμμή.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει λύσεις και στη ρακέτα. Η απώλεια του Ματίας Λεσόρ αποδείχθηκε καταλυτική στους τελικούς και στο Final-4 της Euroleague, αλλά ο Γάλλος σέντερ αναμένεται πανέτοιμος για τη νέα σεζόν.

Δεδομένου πως Πλάις και Γιούρτσεβεν δεν θα συνεχίσουν, οι «πράσινοι» στοχεύουν στην απόκτηση ενός ψηλού υψηλού επιπέδου, και δεν αποκλείεται να στραφούν στην αγορά του ΝΒΑ. Για τη θέση του τρίτου σέντερ, ίσως μείνει ο έμπειρος, πλέον, Γκέιμπριελ.

Με λίγες κινήσεις, αλλά στοχευμένες, το ρόστερ του Παναθηναϊκού κλειδώνει για να διεκδικήσει ξανά κορυφές εντός κι εκτός Ελλάδας.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα