Παναθηναϊκός: Οι αιτίες του διαζυγίου Πιτίνο

Το κεφάλαιο: «Ρικ Πιτίνο» έκλεισε οριστικά στον Παναθηναϊκό. Η φετινή δεύτερη επιστροφή του Αμερικανού στο «τριφύλλι» ήταν και η… φαρμακερή.

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι ότι ο 68χρονος κόουτς αποτελεί παρελθόν σε ένα διαζύγιο που είχε πολλές αιτίες.

Τα πιο έντονα… σημάδια για τον «χωρισμό» είχαν φανεί μετά την συμφωνία του Πιτίνο με το Αϊόνα. Ο Αμερικανός έλεγε ότι θα μείνει στον Παναθηναϊκό ως το καλοκαίρι (5ετής του συμφωνία με το Αϊόνα ξεκινάει μετά το τέλος

της φετινής σεζόν).

Λίγο μετά όμως, σε μήνυμά του στο twitter φάνηκε ότι αποχαιρετάει ουσιαστικά το «τριφύλλι». Εκεί φάνηκε ότι το διαζύγιο ήταν προ των πυλών.

Ο Πιτίνο δεν… κόλλησε στην ομάδα φέτος. Στην πρώτη του θητεία το κλίμα ήταν αλλιώς. Εχει έρθει αρχικά στις 26/12/2018 και έφυγε στις 21/6/2019 κάνοντας το νταμπλ. Πολλοί έλεγαν ότι θα μείνει, αλλά η… κάψα του να γυρίσει στο NCAA ή στο ΝΒΑ τον έκανε να φύγει.

Ο 68χρονος κόουτς δεν βρήκε ομάδα στις ΗΠΑ και στις 26/11/2019 ξαναγύρισε πίσω στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Όλα, όμως, έδειχναν πια αλλιώς. Όχι, πως ο Πιτίνο δεν έκανε τα πάντα. Δούλευε τους παίκτες, έκανε καλύτερους πολλούς απ’ αυτούς (με τρανό παράδειγμα τον Παπαγιάννη), όπως είχε κάνει και στην πρώτη του σεζόν, όπου πάλι είχε βελτιώσει τον Παπαγιάννη, είχε βοηθήσει τον Μήτογλου να ξεπεταχτεί, είχε κάνει καλύτερο τον Παπαπέτρου, είχε «αναστήσει» τον Τόμας.

Η ομάδα έδειχνε να έχει τεράστια θέματα τελευταία. Έδειχνε να μην τσουλάει, Πολλοί είπαν ότι ο Πιτίνο είχε χάσει το μαγικό του άγγιγμα. Δεν είχε κατορθώσει να συσπειρώσει τους παίκτες γύρω του. Δεν είχε κατορθώσει να βελτιώσει την ομάδα.

Υστερα ήταν και οι δηλώσεις του, που είχαν κάνει το κλίμα να… παγώνει από νωρίς. Τη μια έλεγε ότι δεν υπάρχει μεγάλο μπάτζετ. Την άλλη, ότι δεν έχει πολλούς παίκτες πρώτης γραμμής και δεν έχει βάθος στον πάγκο.

Είχε πάρει, βέβαια, στα χέρια του μια ομάδα, που δεν την έχτισε αυτός, αλλά ο Πεδουλάκης. Αυτό, πάντως, δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν δεν ήθελε το ρόστερ, δεν θα ερχόταν. Ήρθε όμως, και αρχικά έλεγε καλά λόγια για το έμψυχο υλικό. Μάλιστα έλεγε ότι ήταν καλύτερο από το περσινό.

Η ομάδα, πάντως, δεν έδειξε να στρώνει. Και τελευταία έδειχνε να έχει πάρει τον κατήφορο. Οσο για το ρόστερ, έδινε μεν ευκαιρίες σε παίκτες (π.χ. Μπεντίλ). Από την άλλη, όμως συρρίκνωνε το rotation και δεν έκανε το παν, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μεταμορφωθεί. Ακόμα και η προσθήκη του Ράουτινς, που ζήτησε εκείνος, ήταν μια αποτυχία.

Μέσα σε όλα, «καιγόταν» να ξαναγυρίσει στα αμερικανικά παρκέ. Φαινόταν αυτό. Ψαχνόταν συνέχεια. Μάλιστα έκλεισε στο Αϊόνα στο περιθώριο του ματς με την Ρεάλ στην Μαδρίτη στις 24/2. Εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…

The post Παναθηναϊκός: Οι αιτίες του διαζυγίου Πιτίνο appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα