Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν δεν αξιοποίησε στην Παρτίζαν το πανάκριβο ρόστερ του Γιαννακόπουλου!

Δικό του παιχνίδι έχασε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Παρτιζάν, χάνοντας τη διαφορά που είχε στο τέλος και στην παράταση οι Σέρβοι νίκησαν με 92-87.

Έτσι το «τριφύλλι» είδε το ρεκόρ του στη Euroleague να πέφτει στο 6-5 και να βρίσκεται μαζί με τον Ολυμπιακό στην 5η θέση.

Ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός ακόμα μία

φορά με τις επιλογές που έκανε ο Εργκίν Αταμάν, έχοντας το συγκεκριμένο ρόστερ στα χέρια του.

Συγκεκριμένα, μπορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να έχει προαναγγείλει δύο παίκτες των τριών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ήδη ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες σταρ που κοστίζουν πάρα πολύ.

Ωστόσο ο Τούρκος κόουτς, τις κρίσιμες στιγμές επιλέγει να κλείσει για τα καλά το rotation, με αποτέλεσμα, να είναι μετρημένοι οι παίκτες που παίρνουν τα πολλά λεπτά, χωρίς στη συνέχεια να έχουν ανάσες και καθαρό μυαλό.

Μερικά από τα παραδείγματα είναι φυσικά ο Λούκα Βιλντόζα που αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά, ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι που βρέθηκε για 12 λεπτά μέσα στο παρκέ όντας αρκετά θετικός.

Και οι δύο θα μπορούσαν να δώσουν πολύ περισσότερες λύσεις για να ξεκουράσουν τους συμπαίκτες τους, ενώ και ο Λευτέρης Μαντζούκας θα μπορούσε να αγωνιστεί πάνω από δύο λεπτά για να προσφέρει έστω λίγο αντί του Ντίνου Μήτογλου που έπαιξε σε όλο το ματς.

Τα ρίσκα για παίκτες όπως ο Ματίας Λεσόρ, ο Κέντρικ Ναν, ο Τζέριαν Γκραντ και του Μάριους Γκριγκόνις είναι πολλά ειδικά όταν… καταπίνουν ασταμάτητα λεπτά.

Παναθηναϊκός: Λίγο ο χρόνος συμμετοχής για τον Κώστα Σλούκα!

Και τώρα ερχόμαστε και στον «ελέφαντα στο δωμάτιο», αφού ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε μόλις 22 λεπτά σε παιχνίδι με παράταση, δείχνοντας ότι ο Εργκίν Αταμάν, τον έχει πλέον για πιο δεύτερο ρόλο.

Ο Έλληνας γκαρντ στα 34 του έκανε το μεγάλο άλμα από τον Ολυμπιακό, όπου δεν ήταν ευχαριστημένος με το χρόνο του και το ρόλο του όπως έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο δε φαίνεται να βρίσκει αυτό που ήθελε ούτε στους «πράσινους». Mάλιστα απέναντι στην Παρτιζάν, το φινάλε του αγώνα τον βρήκε στον πάγκο.

Ο ερχομός του Κέντρικ Ναν τον έχει αφήσει στο περιθώριο σε κάποιο βαθμό και πρέπει να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός αν θέλει να πάρει περισσότερο χρόνο.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Σλούκας λείπει από τον Ολυμπιακό φέτος, ενώ ο Παναθηναϊκός που τον έχει δεν τον βάζει να παίξει όσο σίγουρα θα ήθελε εκείνος.

Βέβαια το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι αρκετό για να τον κρατήσει ευχαριστημένο και να περιμένει δουλεύοντας πολύ την ευκαιρία του.

Ωστόσο σίγουρα έναν μικρό προβληματισμό θα τον έχει και ο ίδιος όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής του.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα