Παναθηναϊκός: Η πρώτη αλλαγή του Τερίμ

17:43 2/1/2024 - Πηγή: Sportime

Οι γιορτές πέρασαν και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη δράση. Ήρθε η στιγμή για το ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη (3/1, 21:00).

Τα προβλήματα για τον Τούρκο είναι πολλά και γνωστά. Έχει να διαχειριστεί αρκετές απουσίες. Η αποστολή που έβγαλε, δύσκολα θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ωστόσο, υπάρχει και μία επιλογή του που δίνει τροφή για συζήτηση.

Ο λόγος

για τον Φικάι, έναν παίκτη που τις τελευταίες μέρες έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Ο Τερίμ βλέποντας πως ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στα στόπερ, ανέβασε τον Αλβανό.

Το καλοκαίρι ο 18χρονος κέρδισε τις εντυπώσεις στην προετοιμασία, αλλά στη συνέχεια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον εξαφάνισε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι αντίστοιχο με νεαρό ποδοσφαιριστή. Γενικά οι ευκαιρίες στους νεαρούς ήταν ελάχιστες.

Προφανώς και δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί στον Φικάι. Ούτε θα λύσει εκείνος το αμυντικό πρόβλημα. Είναι, όμως, εύλογο να παίρνει την ευκαρία ένα παιδί της ομάδας Β’ να μπει σε αποστολή. Ειδικά όταν δεν υπάρχουν επιλογές.

Με ένα στόπερ είναι το «τριφύλλι» από τη στιγμή που και ο Σένκεφελντ έμεινε εκτός μετά τους Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν τρεις κεντρικοί αμυντικοί δεν παίζουν σε έναν αγώνα. Στον Βόλο ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον Γεντβάι και πήγε μόνο με τον Σένκεφελντ. Τότε απουσίαζαν και οι Βαγιαννίδης και Χουάνκαρ. Παρ’ όλα αυτά ο Γιοβάνοβιτς είχε βγάλει αποστολή με τέσσερις αμυντικούς. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του ο Τερίμ αποφασίζει να δώσει μία ευκαιρία στον Φικάι. Ανεξάρτητα από το αν τελικά θα του δώσει ή όχι χρόνο συμμετοχής.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα