Παναθηναϊκός-Δώνης: Έχουν λόγους να συνεχίσουν μαζί

Οσο δεν γίνεται η τελική επαφή, το θέμα του προπονητή θα αιωρείται. O Παναθηναϊκός επί Γιώργου Δώνη έκανε σταθερά βήματα προόδου. Μετά την περσινή και ιδιαίτερη λόγω συνθηκών χρονιά ήρθε η φετινή, η οποία ήταν εμφανώς καλύτερη. Το παραπάνω βήμα για να είναι ο Παναθηναϊκός άκρως ανταγωνιστικός έγινε.

Οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει ταυτότητα, έχουν αγωνιστικό πλάνο και

κορμό, ενώ ταυτόχρονα οι παίκτες τους βελτιώνονται. Αχιλλέας Πούγγουρας και Χρήστος Δώνης ήταν τρανά παραδείγματα από τη σεζόν που διανύουμε, αλλά όχι τα μόνα. Πιο ώριμος ήταν και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης από τη στιγμή που έφυγε από πάνω του και η πίεση του νέου συμβολαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Πόσες ανανεώσεις θα γίνουν

Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός έδωσε κάποιες ευκαιρίες και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κώστας Αποστολάκης, Γιώργος Βαγιαννίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Βασίλης Ξενόπουλος, Βασίλης Ζαγαρίτης είναι μερικά από τα παιδιά της ακαδημίες που πήραν χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι το τριετές πλάνο που είχε θέσει η διοίκηση στον προπονητή όταν τον προσέλαβε, τηρείται. Αστοχίες υπάρχουν, όπως σε κάθε ομάδα, αλλά το πρόσημο είναι θετικό. Αυτός είναι και ο λόγος που Παναθηναϊκός και Γιώργος Δώνης πρέπει να συνεχίσουν μαζί. Οι όποιες αντιπαραθέσεις είχαν Γιάννης Αλαφούζος και προπονητής πρέπει να μπουν στην άκρη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση χρειάζεται να παρθεί βάσει λογικής και όχι ανάγκης.

Τον τελευταίο καιρό με όσα βιώνουμε με τον κορονοϊό, αντιλαμβάνεται κανείς πως θα ήταν μεγάλο ρίσκο να αλλάξει ο προπονητής. Ούτε οικονομικά ένα διαζύγιο είναι συμφέρον, ούτε με τέτοια κρίση είναι καλό να μπει μία ομάδα σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή. Τα όσα αναφέρουμε, όμως, δεν πρέπει να είναι ο πρώτος λόγος που μένει ο προπονητής.

Γιατί εάν η απόφαση παρθεί βάσει αυτών και όχι βάσει της δουλειάς που έχει πραγματοποιήσει ο Γιώργος Δώνης, τότε μόλις περάσει η κρίση, θα περάσει και η διάθεση για στήριξη. Και αυτό μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα.

The post Παναθηναϊκός-Δώνης: Έχουν λόγους να συνεχίσουν μαζί appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα