Παναθηναϊκός: 2,5 εκατ. οπαδοί, από μία «ΣΥΓΓΝΩΜΗ»!

Ο Παναθηναϊκός έχει μία τελευταία ευκαιρία να μείνει η ομάδα που μεγάλωσε γενιές και γενιές, αρκεί να επιστρέψει στο παρελθόν του.

Είναι δεδομένο πως το πλάνο του Βοτανικού, έτσι ή αλλιώς, πρέπει να πετύχει. Αν δεν πετύχει το «τριφύλλι» θα μεταναστεύσει αναγκαστικά στο σάπιο ΟΑΚΑ, το οποίο θα πρέπει να συντηρεί -διότι δεν θα υπάρχει και άλλος- για τις επόμενες δεκαετίες. Επομένως η κρισιμότητα των ημερών είναι a priori

δεδομένη.

Τα χρήματα, όμως, είναι το μοναδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού; Αν αύριο το πρωί μαζευτούν τα 20 εκατ. ευρώ. Και όχι απλά αυτά. Αν μαζευτούν 50 ή 100 ή 200 ή 500 εκατ. ευρώ από τη λαϊκή βάση, το πρόβλημα θα έχει λυθεί; Σήμερα υπάρχουν οπαδοί που ειρωνεύονται και κοροϊδεύουν την ποδοσφαιρική ομάδα λες και είναι ο… Ολυμπιακός.

Μία νέα φανέλα έβγαλε ο σύλλογος και έχει γίνει αντικείμενο υψίστης σημασίας, σαν τα παπούτσια του Λεοντίου κάποτε. Κατανοητό ότι στο πρόσωπο της ΠΑΕ βλέπει ο κόσμος τον Αλαφούζο, αλλά τον Αλαφούζο στην τελική ποιος τον έφερε; Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για να περιγράψει σχηματικά το εγχείρημά του, ανέφερε ότι 2,5 εκατ. Παναθηναϊκοί βάζουν από 8 ευρώ και μαζεύονται τα χρήματα – γέφυρα χρηματοδότησης για να μπει το σωματείο -ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνης- στον Βοτανικό.

Παναθηναϊκός: Δεν αρκούν τα λεφτά

Ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, δίχως να ενδιαφέρεται κανείς πλην του Γιαννακόπουλου για την επόμενη ημέρα, τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το έλλειμμα ηθικής που παρατηρείται σε κάθε έκφανση και λειτουργία του συλλόγου από το 2008 και μετά. Η ανύπαρκτη στρατηγική. Οι βεντετισμοί. Οι ψευτομαγκιές. Οι έρανοι στον κόσμο, με χρήματα που κανείς δεν ξέρει που πήγαν.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τα trolls του διαδικτύου, ούτε οι 100 μάγκες που πηγαίνουν στις Γενικές Συνελεύσεις του Ερασιτέχνη. Δεν είναι οι Παναθηναϊκές ομάδες, τις οποίες διαχειρίζονται επιτήδειοι στο facebook και κατευθύνουν το κοπάδι. Δεν είναι οι 3.000 ρομαντικοί κάτοχοι διαρκείας στο ποδόσφαιρο και οι 10.000 ενεργοί στο μπάσκετ. Όλοι αυτοί εμπρός στο μεγαλείο και τον κοιμώμενο πυρήνα οπαδών του Παναθηναϊκού δεν… γεμίζουν ούτε ταξί.

Στόχος να ξυπνήσουν οι εκατομμύρια οπαδοί

Ο Γιαννακόπουλος το μερίδιο ευθύνης για ό,τι έχει γίνει, το ανέλαβε. Παραδέχτηκε σε συνεντεύξεις του ότι κράτησε λάθος στάση το 2008, στον πόλεμο που συμμετείχε εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Παραδέχτηκε πρόσφατα ποιος αγαπάει τον σύλλογο και ότι ο ίδιος υπολογίζει στη βοήθειά του. Τα καμένα μυαλά θα βγάλουν σαφή γνώμη πως το κείμενο αυτό γράφεται, ως ωδή στους Βαρδινογιάννηδες για να γυρίσουν. Τόσο τους κόβει…

Γέννησαν μία γενιά οπαδών βουτηγμένη στο μίσος. Συγκρούσεις για το τίποτα. Έρανο κάθε χρόνο με λαϊκές βάσεις, Συμμαχίες, «εμείς θα σε κρατήσουμε». Στήριξη και χρυσά γράμματα στον Αλαφούζο, αποθέωση σε παράγοντες που ασέλγησαν παρά φύσιν στα ταμεία του Παναθηναϊκού. Καλλιέργησαν την αλητεία και τον τραμπουκισμό σε όποιον είχε αντίθετη άποψη. Δημοσιογράφοι που πήγαιναν κόντρα στο κατεστημένο των γλειφτών του τίποτα, έχασαν δουλειές.

Αν θέλει ο Γιαννακόπουλος να πετύχει το εγχείρημά του πρέπει να ενεργοποιήσει τους επάνω από 2 εκατ. Παναθηναϊκούς που σιχάθηκαν τη ζωή τους τα τελευταία 11 χρόνια. Που δηλητηριάστηκαν και σταμάτησε για αυτούς ο σύλλογος να είναι αγάπη, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Αυτοί πρέπει να είναι η δεξαμενή Παναθηναϊκών για τον Βοτανικό, την Πράσινη Πολιτεία ή ό,τι άλλο έχει στο μυαλό του.

Αυτοκριτική… χθες!

Αν πάει να φτιάξει γήπεδα με τα ίδια… υλικά, που γκρέμισαν τον Παναθηναϊκό, είναι καταδικασμένος στην αποτυχία. Μαζί του, μοιραία, θα βυθιστεί το σωματείο. Τα 8 ευρώ που, σχηματικά, ανέφερε δεν είναι το πρόβλημα. Βρίσκονται. 2 σουβλάκια που λένε και οι οπαδοί των social media! Μπορεί να επαναφέρει στον Παναθηναϊκό την ηθική; Την ηθική που δικοί του groupies έχουν καταστρατηγήσει ουκ ολίγες φορές; Μπορεί να επιβληθεί στο δικό του ποίμνιο;

Και, μα την αλήθεια, μπορεί ένας επιτέλους με μπάλες να ζητήσει ένα μεγάλο «ΣΥΓΝΩΜΗ»;

Μπορεί κάποιος να κάνει την αρχή, ώστε αυτή η «ΣΥΓΝΩΜΗ» να γίνει 2,5 εκατ. «ΣΥΓΝΩΜΗ»;

ΣΥΓΝΩΜΗ που ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος κατάντησε μαγαζάκι πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων;

ΣΥΓΝΩΜΗ που παιδάκια που αγάπησαν εξ απαλών ονύχων το «τριφύλλι», μεγάλωσαν στον διχασμό και στο μίσος;

ΣΥΓΝΩΜΗ που ο βασιλιάς κατάντησε ζητιάνος;

ΣΥΓΝΩΜΗ που ο εχθρός παραμένει εντός;

ΣΥΓΝΩΜΗ που πάντα τις προδοσίες σε αυτόν τον σύλλογο τις φορτώνονταν Τσάκες, Πρίγκιπες, Ταϊλανδοί και όχι οι πραγματικοί προδότες;

ΣΥΓΝΩΜΗ στο παρελθόν και στην ιστορία του «τριφυλλιού»;

Τότε ίσως βρεθεί λύση…

The post Παναθηναϊκός: 2,5 εκατ. οπαδοί, από μία «ΣΥΓΓΝΩΜΗ»! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα