Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-0: Ανάσα και τώρα ΠΑΣ

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-0: Με γκολ των Χρήστου Δώνη, Φεντερίκο Μακέντα και Εμάνουελ Ινσούα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη επανήλθε στις επιτυχίες.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «πρασίνων» μετά τις 14 Δεκεμβρίου και το 2-0 επί της Λαμίας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του και τώρα έχει

μπροστά του τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα ματς που έχει τον χαρακτήρα τελικού.

Στον αντίποδα ο Πανιώνιος, ο οποίος παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

«Καθάρισε» από το α’ ημίχρονο

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ενώπιον ελάχιστων θεατών.

Είχαν συντριπτικό ποσοστό κατοχής, ενώ στο 7’ έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Μακέντα και αμέσως μετά άγγιξαν το 1-0, όταν ο Χ. Δώνης σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ζερεμί Μαλέρμπ.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Χ. Δώνης αποδείχθηκε πιο εύστοχος, αφού άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ και αμέσως μετά έσπευσε στον πάγκο για να αγκαλιάσει τον πατέρα του.

Έκτοτε ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα και απείλησε σε δύο περιπτώσεις, ενώ στο ενδιάμεσο (24’) έχασε τον Γιάννη Μασούρα με τραυματισμό.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, όμως στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από σπουδαία μπαλιά του Γκίας Ζαχίντ, ο Μακέντα πρόλαβε την έξοδο του Μαλέρμπ και διπλασίασε το «πράσινο» προβάδισμα.

«Ξεμπούκωσε» ο Παναθηναϊκός

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου έβαλε τον Νεμάνια Μιλόγεβιτς στη θέση του Κώστα Δούμτσιου και 2 λεπτά αργότερα (59’) παραλίγο να δικαιωθεί.

Ο 21χρονος ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Ματίας Γιόχανσον, όμως η μπάλα κατέληξε στον Σωτήρη Τσιλούλη. Εκείνος πλάσαρε και ο Σωκράτης Διούδης διατήρησε το 2-0.

Λίγες στιγμές αργότερα ο Γιάννης Μπουζούκης σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Γιώργου Σαραμαντά και ο Ζαχαριάδης καταλόγισε πέναλτι, όμως ο Μαλέρμπ απέκρουσε την εκτέλεση του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Τελικά, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 64ο λεπτό, όταν από σέντρα του Γιόχανσον, ο Εμάνουελ Ινσούα σκόραρε με εν κινήσει προβολή.

Ακολούθησαν μερικές ευκαιρίες του Παναθηναϊκού για το 4-0 και, βέβαια, η ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής μερικοί παίκτες σε ματς που δεν… έκαιγε η μπάλα.

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος: Το LIVE

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 14’ Χ. Δώνης, 45+1’ Μακέντα, 64’ Ινσούα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38’ Ζαχίντ – 11’ Δούμτσιος, 61’ Σαραμαντάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΜVP: Ο Χρήστος Δώνης. Επιβεβαίωσε ξανά ότι βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, αφού άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη, επτά λεπτά μετά το δοκάρι του

UP: Η εμφάνιση των δύο μπακ του Παναθηναϊκού. Αν οι Ματίας Γιόχανσον και Εμάνουελ Ινσούα έπαιζαν σε προηγούμενα ματς όπως σήμερα, ο Παναθηναϊκός θα είχε καρπωθεί περισσότερα.

DOWN: Ο Γιώργος Σαραμαντάς. Ουδείς από τους φιλοξενούμενους αμυντικούς δεν έκανε τη διαφορά, αλλά εκείνος υπέπεσε και στο πέναλτι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης τα πήγε καλά, δεδομένου ότι το ματς τον βοήθησε. Ορθώς έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χ. Δώνης, Ζαχίντ (70’ Κολοβός), Μπουζούκης (73’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (73’ Καμπετσής).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Κιάκος, Τσιλούλης, Παπανικολάου (83’ Γρίβας), Μασούρας (24’ Παπαγεωργίου), Δούμτσιος (57’ Μιλόγεβιτς).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-0: Ανάσα και τώρα ΠΑΣ appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα